Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
10 øvelser på 10 minutter – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

10 øvelser på 10 minutter

10 øvelser på 10 minutter
Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

I dag har jeg testet ut en type trening som er både morsomt og effektivt. June Witt, PT på Elixia og for tiden aktuell som en av stupetrenerne i «Skal vi stupe», har vist meg hvordan hun selv pleier å trene.

Jeg trener ofte, men jeg er ikke flink til å trene hardt nok. Og som mange andre, er jeg heller ikke spesielt flink til å variere øvelsene. Forrige gang jeg trente, så jeg June trene noe som så skikkelig gøy, men slitsomt ut. Nyskjerrige meg måtte selvfølgelig høre hva det var hun drev på med, og heldig som var fikk jeg en innføring i denne treningsformen i dag.

Konseptet er enkelt: Trene 10 øvelser på 10 minutter. Du trener i 45 sekunder, og har 15 sekunders pause. Etter 10 minutter kan du velge om dette var nok, eller om du vil trene nye 10 minutter 1-2 eller 3 ganger til.

Litt flaut å si det, men jeg ble skikkelig sliten etter de første 10 minuttene. Jeg prøvde meg på nye 10 minutter alene, uten June ved siden av (da er jeg selvfølgelig ikke så flink til å pushe meg selv, akkurat det der må jeg jobbe litt med…), og etter 20 minutters trening følte jeg meg faktisk ganske gjennomtrent. Det kan selvfølgelig skyldes litt at jeg fremdeles er skikkelig støl etter lørdagens sirkeltrening, men faktisk tror jeg at jeg kommer til å bli minst like sliten neste gang. Ihvertfall hvis jeg klarer å ta i enda litt mer på gang nummer to. Og gangen etter der igjen klarer jeg kanskje tre ganger 10 minutter:-)

Dette var helt klart en kul treningsform som jeg skal gjøre mer av. Perfekt for sånne som meg som er litt for dårlig til å trene hardt og effektivt! Jeg har skrevet en artikkel om dette på Bratrening.no, der alle øvelsene ligger ute med bilder.

I mellomtiden kan du laste ned appen som vi brukte under treningsøkten for å følge med på hvor lenge jeg skulle trene, og hvor lenge jeg skulle ha pause. Appen heter: Interval Timer:-)

Og June jobber på Elixia CC vest, for deg som ønsker en innføring i denne treningsformen:-)

Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.