Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
100 økter på 100 dager – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

100 økter på 100 dager

100 økter på 100 dager
Foto: Tine Poppe
Foto: Tine Poppe, fra boken «Tren deg sprek, spis deg slank» av Cathrine Borchsenius og Jill Jahrmann

Første gang jeg hørte om 100 økter på 100 dager, tenkte jeg at det var kult, men tanken på å prøve det selv streifet meg ikke engang.

På en skala fra 0-100 har jeg vel omtrent noe sånt som -1 når det kommer til konkurranseinstinkt. Jeg liker ikke å konkurrere, særlig ikke med andre. Ikke med meg selv heller for den saks skyld. Jeg er ikke typen som trener med pulsklokke, eller setter meg personlige mål om hvor fort jeg skal løpe eller tungt jeg skal løfte.

Heldigvis er jeg glad i å trene og bevege meg, og føler vel egentlig ikke at jeg trenger noen konkurranse eller ekstra motivasjonsfaktor for å komme meg på trening. Det er vel heller litt sånn at jeg gjerne skulle trent enda litt oftere hvis jeg bare hadde hatt tid.

Så da min kollega Helene  i Bratrening.no fortalte meg at hun var igang med andre runde med konseptet «Tren 100 økter på 100 dager», tenkte jeg litt sånn; kul ide, imponerende at du klarer å sette deg sånne mål, men det der hadde aldri jeg gjort. Noen dager etter da Vibeke i Bratrening.no også kastet seg på bølgen, tenkte jeg; stakkars Vibeke, du vet ikke hva du begir deg inn på.

Men, så syns jeg jo dette egentlig var en spennende greie, og ba derfor Helene skrive om det på Bratrening.no. Dette var tydeligvis noe som inspirerte mange, for plutselig ble det skrevet mye om 100 økter på 100 dager på Facebook. Og plutselig var jeg en av dem som skrev i kommentarfeltet «Jeg er med!».

Ja så da var jeg plutselig med da….

Nå er jeg på dag nummer 5 av 100, og egentlig er det ganske gøy! For poenget er jo at det er meg selv som bestemmer hva en økt egentlig innebærer. Det er jo ikke sånn at jeg skal trene skikkelig hard styrke eller kondisjon hver dag. Tvert imot, det jeg skal prøve å få inn mer av, er «hverdagsbevegelse», den type fysisk aktivitet som gradvis har forsvunnet fra min og mange andres hverdag.

Før jeg fikk barn, gikk og syklet jeg masse. Så kom disse barna, og hverdagen ble såpass travel at det ikke ble tid til å gå en time fra et sted til et annet istedenfor å kjøre.

Jeg har lenge savnet denne typen aktivitet, og som et lite skritt på veien har jeg trumfet gjennom en hund i familien, noe som har resultert i betydelig mer hverdagsaktivitet. Jeg går jo minst en tur i skogen hver dag. Så etter at jeg fikk hund er jo 100 økter om dagen egentlig  bare barnemat 😉

Jeg er altså rimelig sikker på at jeg skal klare 100 økter på 100 dager fordi jeg har definert en økt som en av følgende:

  • Styrketrening
  • Pilates
  • Løping
  • Skitur (minst 45 min i godt tempo)
  • Tur med hunden (minst 30 minutter i skikkelig tempo)
  • Støvsuging og husvask (minst 1 time)

 

Jepp, du leste riktig; jeg definerer husvask også som en treningsøkt. Jeg er nemlig en av få damer som er altfor flink til å prioritere trening fremfor rydding og husvask. Men nå som jeg skal gjøre 100 økter på 100 dager, kom jeg på at det er en genial måte å få meg litt mer motivert til huslige sysler. Så på lørdag løp jeg rundt med støvsuger og vaskefille, og «trente» en drøy time:-)

Men, rett skal være rett, husvask er jo ikke det samme som en joggetur, så derfor definerer jeg ting som husvask og tur med hunden som «lyseblå», mens skikkelig trening er mørkeblå.

Jeg som absolutt ikke er typen til å trene, eller loggføre ved hjelp av apper og registreringsverktøy, har nemlig nå begynt å registrere øktene mine.

Hvis ikke kommer jeg bare til å gå surr, og hvem vet om jeg virkelig klarer 100 økter på 100 dager da?

Så, jeg har rett og slett laget meg et Excel ark der jeg plotter inn hver økt, dag for dag. Skikkelig trening gir en mørkeblå rute, mens fysisk aktivitet i andre former (minst 30 minutter i skikkelig tempo), registrerer jeg som lyseblått.

Så 100  økter på 100 dager er slett ikke så umulig som jeg først trodde. Det er faktisk ganske gøy! Og litt sleipt også fordi hvis det er andre kjedelige ting som bør gjøres her i familien, så ser jeg bare med store uskyldige øyne på mannen min og sier: Ja, men du vet at jeg har jo dette 100 dagers prosjektet..

Det kommer til å funke som bare det. Håper bare ikke han også kaster seg på bølgen. DA får vi et skikkelig tidsproblem her hjemme. Men vi skal klare deg også vi. Det handler jo mest om prioritering 😉

Registrering på Excel
Registrering på Excel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S

 2 thoughts on “100 økter på 100 dager”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.