Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Aroniasmoothie – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

Aroniasmoothie

Aroniasmoothie
Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

Kjapper du deg nå, har du fremdeles mulighet til å plukke litervis med aronia! 

Store blåsorte bær som henger i klaser på prydbusker mange steder når du først begynner å se etter dem. Mange tror at aronia er giftige, men tvert imot; du finner vel ikke noe sunnere bær enn aronia! Stappfulle av antioksidanter, og garantert bra for helsen!

Aronia tåler en frostnatt, men ikke mange. Skal du plukke dem bør du altså gjøre det nå!

Fordi disse bærene er så store og henger i klaser, går det superfort å plukke. Men pass på: Du kommer til å bli knallblå på hendene! Disse bærene inneholder nemlig MYE fargestoffer. Og det er jo akkurat disse fargestoffene som er så bra for oss!

Moden aronia smaker ganske søtt, men har en hinne som gjør at de kan være litt vanskelige å svelge. De egner seg derfor bedre i saft og smoothies.

Les også: Aronia, naturen egen superfood

Aronia egner seg godt til å fryse, fordi de ikke klumper seg sammen som andre bær. Skal du ha litt aronia i en smoothie, er det bare å trille ut av posen og ned i blenderen.

Selv lager jeg smoothies nesten hver morgen til barna mine. På sommeren bruker jeg frossen blåbær, men nå som jeg har fylt fryseren med aronia, bruker jeg aronia eller en blanding av blåbær og aronia. For at smoothiesen skal mette litt, har jeg nedi mager vaniljekesam.

Les også: Aronia, superfood på busk

Aroniasmoothie

2 store glass

  • 1 frossen banan
  • 2 dl frossen aronia
  • 2 dl Blåbærbiola
  • 1 dl Granateplejuice (eller annen juice)


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.