Bærsmoothie med vaniljekesam

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Jeg lager smoothie nesten hver morgen. En fin måte å få i familien bær på nå på vinteren :-)

I denne smoothien brukte jeg jordbær ettersom det ikke har vært frosne blåbær i nærbutikken den siste tiden. Det ble en kul rosa farge, men må innrømme at jeg liker bedre å bruke blåbær. Både for smakens skyld, og fordi det er enda mer av de sunne fargestoffene i blåbær :-)

Jeg har ingen fast oppskrift, men bruker alltid mager vaniljekesam. I det siste, etter at jeg testet soyamelk Bramat.no, har jeg hatt nedi soyamelk istedenfor Biolamelk. Smaker minst like godt!

En oppskrift som rekker til to STORE glass, og et lite glass med smoothie er omtrent noe slikt som:

Bærsmoothie

  • 1 pose blåbær (300 gram)
  • 1/2 boks mager vaniljekesam
  • 1 banan (gjerne frossen)
  • Soyamelk naturell (evt. litt med vanilje også)

 

Ha bær, banan og kesam i blender, og hell over noen dl med soyamelk. Rør rundt, og hell nedi så mye soyamelk at blenderen klarer å knuse bærene skikkelig, men ikke så mye at smoothien blir altfor rennende. Den skal være så tykk at den bare akkurat kan helles over i glass.

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen