Bærsmoothie med vaniljekesam

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Jeg lager smoothie nesten hver morgen. En fin måte å få i familien bær på nå på vinteren :-)

I denne smoothien brukte jeg jordbær ettersom det ikke har vært frosne blåbær i nærbutikken den siste tiden. Det ble en kul rosa farge, men må innrømme at jeg liker bedre å bruke blåbær. Både for smakens skyld, og fordi det er enda mer av de sunne fargestoffene i blåbær :-)

Jeg har ingen fast oppskrift, men bruker alltid mager vaniljekesam. I det siste, etter at jeg testet soyamelk Bramat.no, har jeg hatt nedi soyamelk istedenfor Biolamelk. Smaker minst like godt!

En oppskrift som rekker til to STORE glass, og et lite glass med smoothie er omtrent noe slikt som:

Bærsmoothie

 • 1 pose blåbær (300 gram)
 • 1/2 boks mager vaniljekesam
 • 1 banan (gjerne frossen)
 • Soyamelk naturell (evt. litt med vanilje også)

 

Ha bær, banan og kesam i blender, og hell over noen dl med soyamelk. Rør rundt, og hell nedi så mye soyamelk at blenderen klarer å knuse bærene skikkelig, men ikke så mye at smoothien blir altfor rennende. Den skal være så tykk at den bare akkurat kan helles over i glass.

Leave a Reply


 • Slank og frisk av 5:2 dietten?
  Forsker på den omstridte dietten. Mange som ønsker å gå ned i vekt har forsøkt seg på 5:2 dietten som går ut på å spise som normalt i 5 dager, for så å spise minimalt i to dager. Spørsmålet er hvor sunt det egentlig er å følge en diett som dette? Ny norsk studie publisert Akkurat dette har klinisk ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør og kolleger ved Oslo un […]
 • Grønn smoothie med karse og spinat
  Dyrk din egen forfriskende og sunne smoothie. Innlegget er hentet fra bloggen bloggen Lise von Krogh - Enkelt sunt og godt Å dyrke sine egne ingredienser er veldig kjekt og ferskere mat får du ikke når du kan gå ut på egen veranda eller hage og høste grønnsaker. Spinat og karse er to rasktvoksende grønnsaker du kan plante flere ganger i løpet av sesongen.  M […]
 • Ro ned kroppen med pilates
  En kort og deilig pilatesøkt. […]
 • Bramat tester kakemikser
  Like greit som hjemmelaget? […]

Siste tweets

Matbloggtoppen