Blåskjell i tomat- og hvitvinsaus

Foto: Tine Poppe

Foto: Tine Poppe

En av de beste sommerrettene jeg vet om er blåskjell! Særlig de vi har sanket selv. 

Hver sommer samler vi massevis av blåskjell rett utenfor hytta, vel og merke etter at vi har ringt blåskjelltelefonen og hørt at de ikke er giftige. Jeg pleier å lage grillete gratinerte blåskjell av de vi samler selv, fordi da trenger vi ikke å bruke så lang tid på å skrubbe selve skjellet.

Men når jeg skal lage blåskjell i tomatsaus, er det viktig at skjellet er rent og pent. Derfor velger jeg ofte den enkle løsningen; å kjøpe blåskjell i butikken. Fordelen med dette er ikke bare at det er lettvint, men også at da kan jeg lage blåskjell når jeg ikke er på hytta også:-)

Som vanlig lager jeg maten litt på slump, men oppskriften jeg omtrent pleier å bruke er som følger:

Blåskjell i tomat- og hvitvinsaus

  • Rapsolje
  • 1 nett med blåskjell
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 liten løk
  • 2 bokser hakkete tomater
  • En god bunt med basilikum
  • En god bunt med timian
  • 1/2-1 chili
  • Salt + pepper
  • 1/2 flaske hvitvin (spør på polet hvilken som kan passe)

 

Ha olje i en stor gryte, finhakk løk og hvitløk og ha det nedi gryten. La løken surre til den er blank, og ha nedi boksene med tomater. Ha deretter nedi hakkete urter og finhakket chili. La sausen koke i minst 30 minutter. Ha nedi hvitvin, og la sausen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.  Ha til slutt nedi blåskjell, og la de koke under lokk til alle skjellene har åpnet seg. Server gjerne med brød og hjemmelaget aioli.

Foto: PR

Foto: CP

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen