Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Cathrine – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Bra hverdag

Cathrine

BraHverdag

Mange tror at jeg som er ernæringsfysiolog alltid spiser sunn mat laget fra bunnen av, og at det aldri blir servert ferdigmat som pizza Grandiosa og pølser hjemme hos oss. Sannheten er at jeg verken er en mesterkokk eller en superkvinne, men en helt vanlig trebarnsmamma som  syns at dagene har en tendens til å gå litt for fort og som ofte tyr til raske løsninger når det kommer til mat.

Selvfølgelig er jeg bevisst på hva jeg og familien min spiser, og antakelig spiser vi sunnere enn mange andre. Men likevel har vi endel å gå på når det kommer til mat, særlig middagsmåltidet. Med dager som er fylt av jobb, diverse fritidsaktiviteter for barna, og trening for oss voksne, blir det ofte litt for liten tid til å planlegge, kjøpe inn, og lage ny og spennende mat. Som så mange andre, tyr vi derfor ofte til et utvalg «faste» middagsretter som vi rullerer på. Nye spennende oppskrifter er det lite av, ihvertfall i hverdagen. Det tenker jeg å gjøre noe med, og det er litt av grunnen til at jeg har bestemt meg for å blogge.

Jeg håper og tror at denne bloggen kan inspirere og motivere meg til å prøve ut nye ingredienser og oppskrifter som jeg kan dele med mange andre. Dette skal ikke være en matblogg full av gourmet mat som det ser ut til å ha tatt timesvis å lage, dandere og fotografere, men sunn, god og relativ enkel mat som alle kan klare å lage.

Jeg er ingen ekspert på å ta bilder, jeg kan ikke engang kalle meg selv for en hobbyfotograf. Noen av bildene i denne bloggen har jeg tatt med telefonen, og noen er tatt med et gammelt speilreflekskamera som jeg har arvet og som jeg håper jeg blir venn med etterhvert. Foreløpig har jeg den på «auto», knipser i vei, og krysser fingrene for at noen av bildene blir greie. I noen av innleggene har jeg brukt bilder jeg har fått låne av fotografer jeg kjenner, slik som Tine Poppe en fantastisk fotograf som har tatt massevis av stemningsfulle deilige bilder til boken vår «Tren deg sprek, spis deg slank».

Mat og drikke er en stor del av livet, og sunn mat er helt klart viktig for helsa. Men, skal du holde deg frisk og tilfreds holder det ikke bare å spise sunt. Trening, søvn, sollys, latter, ro og nok tid sammen med de du er glad i og de som fyller deg med krefter istedenfor å tappe deg for energi er også viktig for helsa. Dette er noe jeg har blitt mer og mer bevisst på, og noe jeg kommer til å skrive om i denne bloggen også.

Dette er altså ingen typisk matblogg, men en blogg som jeg håper kan gi både meg selv og mange andre inspirasjon og overskudd til å ha en akkurat passe sunn og fin hverdag.

Litt om meg

For deg som ikke kjenner meg fra før, heter jeg Cathrine Borchsenius og er klinisk ernæringsfysiolog med hovedfag/master i ernæring fra Universitetet i Oslo, det medisinske fakultet.

Kanskje kjenner du meg igjen fra TV serien «Sunt og Godt» som gikk på TV2 i 2006-2009. Jeg har også skrevet en del bøker om kosthold og helse, og jobber dessuten som konsulent innen ernæring.

Jeg er gründer og daglig leder av nettstedet www.bramat.no som jeg håper og tror skal bli landets største og beste nettsted innen kosthold og helse. Nylig lanserte vi også nettestedet www.bratrening.no der jeg har fått med mange dyktige folk på laget. Jeg elsker jobben min, og jeg digger faget mitt: Ernæring.

Trening er også en viktig del av livet mitt, men jeg er absolutt ingen toppidrettsutøver. Jeg elsker å trene fordi det gir meg overskudd og en kropp som funker, og trener enten styrke, pilates eller løper i skogen. Jeg trener fordi det gjør meg sterk og sprek, men også fordi det er viktig egentid og pust i hverdagen. En del av treningsøktene mine er kanskje mindre harde enn de ideelt sett kunne vært, men jeg tror slike økter også er viktig. De gir ro, overskudd og glede.

Jeg blir ofte spurt om hva slags kostholdsfilosofi jeg har, og da pleier jeg å si at jeg vel ligger et sted mellom Helsedirektoratet og Fedon Lindberg. Nylig lanserte jeg begrepet «grovkarbo», og for meg er dette egentlig svaret på hva et sunt kosthold innebærer.

 

 


1 thought on “Cathrine”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.