Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Cathrines müsliknekkebrød – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Bra hverdag

Cathrines müsliknekkebrød

Cathrines müsliknekkebrød
Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

I helgen prøvde jeg ut en ny versjon av mine hjemmebakte knekkebrød. 

Müsliknekkebrød med massevis av, nøtter, fiber og frø, svisker, aprikoser, og så litt mer honning enn jeg har i de andre knekkebrødene jeg lager.

Disse knekkebrødene funker like bra uten pålegg, noe som gjør at de lett kan spises mellom måltidene som snacks eller et lite mellommåltid. De er også supre å ta med på tur, slik vi gjorde da vi dro på dagstur til hytta i dag.

Som med de andre knekkebrødene, syns jeg det er en fordel å lage dem på kvelden. Da kan de nemlig stå og tørke i ovnen hele natten slik at de blir gode og sprø.

 

Cathrines müsliknekkebrød

3 dl valnøtter

1 1/2 dl cashewnøtter (usaltet)

2 dl linfrø

1 1/2 dl gresskarfrø

1 1/2 dl sesamfrø

3 dl sammalt rug

3 dl havregryn

1 dl havrekli

1 dl tørkete aprikoser

1 dl svisker

2-3 ss honning

6 dl vann

 

Hakk nøtter, aprikoser og svisker i nokså små biter, og ha i en bolle. Bland i resten av ingrediensene. Kok opp vann, og ha bland ut honningen i 6 dl varmt/lunkent vann. Ha honningvannet nedi bollen, og rør rundt.

Ta bakepapir på to stekebrett, og fordel «deigen» på de to brettene. Smør utover med slikkepott, til  hele brettet er dekket av en tynn masse. Stek i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter, begge brettene på en gang.

Ta ut brettene, og skjær passe store ruter (4 x 4). Ha brettene inn i ovnen igjen, bytt plass denne gangen slik at den som sto øverst nå står nederst. La knekkebrødene steke ca. 10 minutter til, og bytt gjerne plass i ovnen en gang til før knekkebrødene på nytt stekes 10 minutter. De skal altså steke ca 30-40 minutter tilsammen på 180 grader.

Ta deretter knekkebrøden ut, del de fra hverandre og legg over på rist (eller stekebrett hvis du ikke har to rister). Ta ovnen på 80 -90 grader, og ta brettene med knekkebrød inn i ovnen. Ha ovnsdøren litt på klem, og la knekkebrødene stå til tørk, gjerne natten over (altså minst 8 timer).

Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.