Cathrines müsliknekkebrød

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

I helgen prøvde jeg ut en ny versjon av mine hjemmebakte knekkebrød. 

Müsliknekkebrød med massevis av, nøtter, fiber og frø, svisker, aprikoser, og så litt mer honning enn jeg har i de andre knekkebrødene jeg lager.

Disse knekkebrødene funker like bra uten pålegg, noe som gjør at de lett kan spises mellom måltidene som snacks eller et lite mellommåltid. De er også supre å ta med på tur, slik vi gjorde da vi dro på dagstur til hytta i dag.

Som med de andre knekkebrødene, syns jeg det er en fordel å lage dem på kvelden. Da kan de nemlig stå og tørke i ovnen hele natten slik at de blir gode og sprø.

 

Cathrines müsliknekkebrød

3 dl valnøtter

1 1/2 dl cashewnøtter (usaltet)

2 dl linfrø

1 1/2 dl gresskarfrø

1 1/2 dl sesamfrø

3 dl sammalt rug

3 dl havregryn

1 dl havrekli

1 dl tørkete aprikoser

1 dl svisker

2-3 ss honning

6 dl vann

 

Hakk nøtter, aprikoser og svisker i nokså små biter, og ha i en bolle. Bland i resten av ingrediensene. Kok opp vann, og ha bland ut honningen i 6 dl varmt/lunkent vann. Ha honningvannet nedi bollen, og rør rundt.

Ta bakepapir på to stekebrett, og fordel «deigen» på de to brettene. Smør utover med slikkepott, til  hele brettet er dekket av en tynn masse. Stek i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter, begge brettene på en gang.

Ta ut brettene, og skjær passe store ruter (4 x 4). Ha brettene inn i ovnen igjen, bytt plass denne gangen slik at den som sto øverst nå står nederst. La knekkebrødene steke ca. 10 minutter til, og bytt gjerne plass i ovnen en gang til før knekkebrødene på nytt stekes 10 minutter. De skal altså steke ca 30-40 minutter tilsammen på 180 grader.

Ta deretter knekkebrøden ut, del de fra hverandre og legg over på rist (eller stekebrett hvis du ikke har to rister). Ta ovnen på 80 -90 grader, og ta brettene med knekkebrød inn i ovnen. Ha ovnsdøren litt på klem, og la knekkebrødene stå til tørk, gjerne natten over (altså minst 8 timer).

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen