Bra hverdag

Deilige dager på Sola Strand Hotell

Deilige dager på Sola Strand Hotell
Foto: Cathrine Borchsenius

Jeg har et helt spesielt forhold til Stavanger og strendene langs Jæren. Etter noen dager på Sola Strand Hotell, har jeg blitt enda mer glad i dette området.

Med en far som er fra Stavanger, har jeg tilbrakt mange helger og ferier i Stavanger. Mine besteforeldre bodde nær Stavanger sentrum, men hver gang vi var på besøk kjørte vi ut til Solastranden og de andre strendene langs Jæren.

Jeg har lenge hatt et ønske om at mine barn skal få oppleve Stavanger og Jæren, og at min far kunne være med på turen. Så i sommer reiste hele familien til Stavanger og bodde på Sola Strand Hotell. Det var første gang vi bodde der, men det blir garantert ikke siste. Stedet har historie, en rolig og deilig atmosfære, alltid fyr på peisen, god mat, hyggelige folk, og en fin spa avdeling. Og det beste av alt; det ligger rett ved stranden.

Sola Strand Hotell

Hotellet har en eldre del, der det eldste ble bygget allerede i 1914, og en nyere del som har blitt bygget de siste årene. Vi hadde et rom i den eldre delen. Det var ikke blant de mest moderne, men veldig hyggelig, plass til fem på familierommene, og med en fantastisk utsikt over havet. Jeg tok en titt på de nyere rommene også. Helt klart veldig fine, men ingenting slår utsikten og atmosfæren i den eldre delen.

Frokostbuffeten var utrolig bra! Massevis av god mat, og mye var økologisk og hentet fra gårdene i nærheten. Menyen i baren og restauranten var også bra, men skulle jeg valgt fra øverste hylle kunne gjerne en av rettene fra barnemenyen vært uten pommes frites og med bittelitt grønnsaker til..

Til barnas store glede, var det en inngjerding med geiter og høns. Rett utenfor bar- og restaurantområdet, slik at barna kunne løpe ut til dyrene mens vi voksne koste oss med maten. Det var også en slakk line rett utenfor, til stor fornøyelse for både barn og voksne. Små detaljer som gjorde stedet verdt å bo på!

Strender som i Australia

Strendene på Jæren minner egentlig veldig mye om strendene i Australia, bortsett fra at det er veldig mye kaldere både på land og i vannet. Det blåser ofte, så dager der man kan ligge og sole seg er sjeldne. Men, strendene kan brukes til så mye annet. Som jogging, turer der man kan se etter skjell og steiner, og ikke minst bading og surfing med våtdrakt. Flere av strendene på Jæren, for eksempel Bore stranden, blir hyppig besøkt av bølgesurfere. På dager der det ikke blåser for  mye, er det perfekt for surfing for barn også.

 

Sola Strand Hotell

 

Surfing på strande

 

Mate geitene


3 thoughts on “Deilige dager på Sola Strand Hotell”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.