Bra hverdag

Fredagsburger

Fredagsburger
Foto: Cathrine Borchsenius

Hjemmelaget hamburger er egentlig ganske godt, ihvertfall hvis man lager hamburgerbrødene selv.

Etter min mening blir hamburgeren også mye bedre hvis man lager burgerbrødene selv, eller evt. bruker grove polarbrød. Hamburgerbrødene man får kjøpt i butikken smaker altfor søtt!

Hamburgere kan lages av både kjøtt- og karbonadedeig. Karbonadedeig er magrere og inneholder mindre kalorier, men kjøttdeig er lettere å forme som kjøttkaker eller hamburgere. Det går helt fint å lage burgere av kyllingkjøttdeig eller svinekjøttdeig også, men det er faktisk ikke så dumt å bruke kjøtt av storfe innimellom. Det er nemlig en veldig fin kilde til jern.

Hamburgere kan lages bare av kjøttdeig (evt. spedd med mel og vann), eller ved å ha i litt ekstra smak i form av hvitløk, sjalottløk og urter slik jeg har gjort her.

For å lage en skikkelig god burger, topper jeg den med rødløk og hjemmelaget guacamole:-)

Hjemmelagde hamburgere

4 personer

600-800 g kjøttdeig/karbonadedeig

Evt. litt hvetemel og litt vann

1-2 fedd hvitløk

2 sjalottløk

Evt. litt urter

Salt + pepper

Flytende margrin til steking

Finhakk hvitløk, sjalottløk og urter, og bland sammen med kjøttdeigen. Form passe store burgere, og stek i flytende margarin.

 

Hjemmelagde hamburgerbrød

1/2 pk tørrgjær

3 dl lunkent vann

En god klunk rapsolje

Litt salt

Sammalt hvete, finmalt

Bland tørrgjær ut i lunkent vann. Ha i salt og olje, og rør i mel til deigen blir passe fast. La deigen heve i ca. 30 minutter. Form passe store rundstykker, og press dem flate. La hamburgerbrødene etterheve i ca. 20 minutter. Pensle på litt vann, og dryss over litt sesamfrø.

 

Oppskrift på guacamole finner du her

 

 

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.