Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Fredagspizza til under 100-lappen – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Bra hverdag

Fredagspizza til under 100-lappen

Fredagspizza til under 100-lappen
Foto: Fjeldheim & Partners
Foto: Fjeldheim & Partners

Jeg elsker fredager! Hele helgen ligger foran meg, og jeg avslutter som oftest uken med en treningsøkt etterfulgt av hjemmelaget pizza.

Fredag er ofte min treningsdag, så derfor pleier jeg å lage en pizzadeig før jeg stikker på trening når mannen min kommer hjem og overtar hus, barn og pizzadeig. Han kjevler ut, og jeg kommer hjem og lager pizzaen ferdig. Super arbeidsfordeling:-)

Som mange har fått med seg, er jeg med på å fronte REMA 1000 sin «Under 100-lappen» kampanje. En veldig morsom jobb, og jeg er stolt av å få være med på laget til REMA 1000 fordi jeg syns de gjør mye bra!

Innimellom kommer jeg med tips og råd i oppskriftsheftene som følger med 100-hundrelappen. Sist gang, tipset jeg om hvordan jeg pleier å lage pizza.

Jeg innrømmer at min pizza kanskje ikke ser fullt så proff ut som på dette bildet, men den smaker ihvertfall godt:-) Jeg pleier å lage en stor pizza i langpanne, og to små til de eldste barn.

Ofte  kjøper jeg bare billig påleggskinke og legger oppå, men spekeskinke som på bildet her er jo supergodt det også.

Her er ihvertfall oppskriften.

Pizzadeig

  • 1/2 pk tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • En god klunk olje
  • Litt salt
  • Siktet, eller samalt fint hvetemelk

 

Bland gjæren ut i væsken, ha i litt olje og salt, og ha deretter i så mye melk at deigen blir passe fast. La deigen heve minst 30 minutter, og kjevle ut. Ha på smurt langpanne.

Tomatsaus

  • 1 fedd hvitløk
  • Litt olje
  • 1/2 glass tomatpuré
  • 1 boks hakkete tomater
  • Gjerne litt chili og urter

 

Ha olje i en varm stekepanne, og fres finhakket hvitløk. Ha deretter i tomatpuré og la det surre litt i pannen før du har i hakkete tomater, og evt. chili og urter. La sausen småputre noen minutter.

Smør saus på ferdig kjevlet pizzadeig, og gi resten av sausen til mannen i huset (sunt, reduserer risiko for prostatakreft:-))

Ha på revet ost, og så hakket skinke eller spekeskinke.

Stek pizzaen på ca. 190 grader til den er gyllen:

 

Foto: Fjeldheim & Partners
Foto: Fjeldheim & Partners

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.