Gratinert løksuppe

Foto: Cathrine Borchsenius

Løksuppe er noe jeg lager ofte. Gjerne når vi skal kose oss litt ekstra etter at barna har lagt seg.

Løk er sprekkfull av antioksidanter og stoffer som fremmer vårt eget antioksidantforsvar. Det samme er hvitløk, urter og chili som også er i løksuppe.

Jeg elsker mat som er enkel å lage samtidig som den er stappfull av sunne ingredienser slik denne løksuppen er.  At denne suppen nesten ikke koster noenting, er også et pluss.

Hvis vi skal spise et ordentlig måltid, har vi gjerne en salmarett, for eksempel salma med chili og lime først. Disse to rettene vil til sammen utgjøre et sunt og komplett måltid med et lite snev av luksus.

Gratinert løksuppe

2-4 porsjoner

  • 1 kg løk
  • 3-4 ss rapsolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss hvetemel
  • 1,5 l hønsebuljong
  • 1 fersk chili
  • basilikum, timian, provence krydder eller andre urter
  • Ost og brød til gratinering

 

Hakk hvitløk, og fres i olje i en stor gryte. Sjær løken i tynne strimler, og ha i gryten. La løken surre til den har blitt blank. Dryss over hvetemel, og rør rundt. Hell over bujong, og ah i finhakket chili og resten av krydder/urtene. La suppen småkoke i minst 20 minutter. Spis suppen som den er, eller hell over i porsjonsskåler, legg i en skive brød i hver skål, og ha over litt revet ost. Gratiner i ovnen på 180 grader til osten er gyllen (5 min)

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen