Gresskarsuppe med koriander og kokosmelk

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Ikke kast innmaten hvis du lager et Halloween gresskar. Lag gresskarsuppe! 

Denne oppskriften er en blanding av oppskrifter jeg fant på nettet, og «man tar det man har i kjøleskapet» strategien. Eller det er ikke helt sant, jeg sendte mannen min ut for å kjøpe koriander ;-)

I mange av oppskriftene du finner står det: «Kutt gresskarkjøttet i biter». Men jeg har jo aldri laget gresskarsuppe før, så jeg var liksom ikke helt sikker på om hva det er som er «gresskarkjøtt» og hva som bare skal kastes! Men ettersom jeg skulle ha 800 g gresskar i suppen, fant jeg ut at jeg måtte skjære bort alt det jeg kunne på «innsiden» av skallet. Og så tok jeg med litt av «slintrene» midt i, etter å ha fjernet frøene.

Det høres jo enkelt ut å hule ut et gresskar, men hvis du gjør som meg og lager et litt for lite hull i toppen, så tar det faktisk litt tid å lirke ut det du trenger av gresskarkjøtt. Men bortsett fra det, så lager du denne suppen på 1-2-3! Den er supergod (alle barna likte den), og den er sunn!

Du kan lese mer om hvorfor gresskar er sunt her!

Og her er oppskriften som er nok til ca. 4 personer:

Ingredienser: 

  • 800 g gresskarkjøtt
  • En god klunk olje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1-2 ss revet ingefær
  • 2 små rødløk
  • 1 rød chili
  • 3 gulrøtter
  • 1 liter kyllingbuljong
  • 3 dl kokosmelk
  • Saften av 1/2 lime
  • Salt + pepper
  • Frisk koriander

 

Slik gjør du det

Kutt gresskarkjøttet og gulrøtter i biter. Hakk løk, hvitløk og chili. Riv ingefær, og lag klar 1 liter med kyllingbuljong. Fres hvitløk og løk i olje, ha nedi chili og ingfær, og la det frese litt til før du har nedi gulrøtter og gresskar. Hell over kyllingbuljong, og la suppen småkoke i 20-30 minutter. Bruk en stavmikser og lag suppen helt kremete. Ha nedi kokosmelk og kok opp. Smak til med salt, pepper, lime og koriander.

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen