Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Grove biscotti med sitron – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Bra hverdag

Grove biscotti med sitron

Grove biscotti med sitron
Foto: Cathrine Borchsenius

Jeg er ikke så veldig glad i kjeks og kaker, men de siste årene har jeg fått øynene opp for biscotti. Passe søte, harde, og akkurat det lille som skal til ved siden av en kopp te- eller kaffe. Det finnes mange gode oppskrifter på biscotti, og selv om denne kjeksen tradisjonelt bakes med mandler, kan du egentlig bruke hva du vil av nøtter i deigen. I en tradisjonell biscotti er det ofte revet sitronskall, noe som gir en herlig smak  hvis du ikke overdriver og har i skallet fra flere sitroner slik jeg gjorde første gang.

Første gang jeg bakte biscotti, brukte jeg en oppskrift fra Trines matblogg, men jeg klarte selvfølgelig ikke la være å gjøre oppskriften bittelitt sunnere ved å redusere mengden sukker og bruke sammalt hvetemel fremfor finmalt. Jeg valgte også å steke biscottiene to ganger slik det tradisjonelt skal gjøres ettersom jeg liker at disse kakene er steinharde.

Grove biscotti med sitron

200 gram mandler, grovt hakket
3 eggeplommer
2 dl sukker
3 ss vaniljesukker
3 eggehviter
1 klype salt
skallet av 1/2-1 sitron
ca 8 dl sammalt hvete/fullkorn hvetemel
1,5 ts bakepulver

Rist mandlene på svak varme i en stekepanne. Ikke rist de minste mandelbitene, ettersom de fort blir brent. Riv sitronskall på en av de minste hullene i rasperen. Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker til en kremaktig konsistens. Visp eggehviter sammen med litt salt i en annen bolle. Skjær forsiktig eggehviten inn i eggekremen. Ha i mandler og revet sitronskall, og deretter mel blandet med bakepulver.

Del deigen i tre deler, og trill ut tre pølser som er like lange som en langpanne. Legg bakepapir i langpannen og legg biscottipølsene oppå. Press forsiktig ut hver pølse slik at de er ca. 2-3 cm brede.

Stek på 175 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter til de er gylne. Ta ut, skjær pølsene på skrått slik at hver biscotti blir ca. 1,5 cm tykk. Legg på rist og putt tilbake i ovnen på 80 grader i 30-60 minutter, alt etter hvor harde du vil ha biscottiene. La døren på komfyren stå på gløtt.

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.