Grove rundstykker

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

I dag har jeg bakt grove rundstykker som skal bli matpakkemat i morgen.

Jeg baker brød i perioder, men nå er det en stund siden sist. Men da en guttekompis av meg fortalte at han hadde bakt brød, kunne jeg jo ikke være dårligere.

Hjemmebakt brød er godt, men noen ganger blir det litt hard skorpe og litt smulete, noe som gjør at det ikke alltid funker å sende med dette brødet i matpakkene. Derfor har jeg nå prøvd meg på grove rundstykker isteden, så får vi se om det blir spist og akseptert som skole- og barnehagemat. De gikk ihvertfall ned på høykant da vi spiste nybakte rundstykker istedenfor middag i dag.

Oppskriften har jeg funnet på selv, så her er det selvfølgelig rom for justeringer. Men denne er ihvertfall lett å huske, og rundstykkene er garantert sunne og grove:-)

Grove grundstykker

  • 1 pk tørrgjær
  • 1 l lunkent vann
  • litt salt
  • 2 gode klunker rapsolje
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl sammalt rugmel grovt
  • 2 dl sammalt hvetemel grovt
  • ca. 8 dl. Fibramel/sammalt hvete fint

 

Ha gjæren i en stor bolle, og ha i litt vann for å røre ut gjæren. Ha i resten av vannet, olje og litt salt. Rør rundt og ha så i linfrø, solsikkefrø og sesamfrø, før du rører inn alt melet. Det fineste melet til slutt.

Dekk deigen med et håndkle, og la den heve i minst 30 minutter. Kna deigen, og rull ut passe store rundstykker. Sett rundstykkene på en stekeplane med bakepapir, såpass tett inntil hverandre at de sklir sammen når de stekes. La rundstykkene etterheve i minst 30 minutter, og stek dem deretter litt langt ned i ovnen på ca. 190 grader i ca. 30 minutter.

 

 

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen