Fiskepinner med grønnsaker

Foto: Cathrine Borchsenius

Dette er en av de få fiskerettene som hele familien digger! Enkel er den også:-)

De fleste barn liker fiskepinner, ihvertfall våre barn. Fiskepinner fra frysedisken funker helt greit, men de du lager selv blir ekstra gode! Dessuten får du i barna mye mer fisk. Fiskepinnene du kjøper i butikken har en tendens til å ha veldig mye rundt, og veldig lite fisk inni.

Fiskepinner kan lages av billig frossen fisk, men da må du selvfølgelig huske å tine fisken på forhånd. Denne gangen kjøpte jeg fersk sei i vår lokale fiskebutikk.

Her i huset er alle glade i grønne bønner (minstemann rappet halvparten før jeg fikk lagt dem i gryta), men alle typer grønnsaker funker til denne fiskeretten. Om du vil ha poteter, ris, bulgur eller couscous er også helt opp til familiens preferanser. Alt smaker like godt! Gjerne med en klatt lettrømme, litt remulade eller noen rødbeter ved siden av.

 

Hjemmelagde fiskepinner

4 porsjoner

ca. 800 g fiskefilet

1-2 egg

4 ss hvetemel

6-8 ss griljermel

salt + pepper

Flytende margarin til steking

 

La gjerne fisken ligge litt på kjøkkenbenken slik at den får romtemperatur. Ha hvetemel blandet med litt salt og pepper i en tallerken, pisket egg i en annen tallerken, og griljermel i den tredje tallerken. Kutt fisken i passe store biter, og rull hver bit først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm stekepanne, og ha fisken nedi. Pass på at pannen ikke er så varm at fisken blir brent. La fisken bli fin og gyllen på en side, før du snur den.

Serveres med det du vil av grønnsaker og tilbehør:-)

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen