Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Høst og mørketid – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

Høst og mørketid

Høst og mørketid
Foto: Cathrine Borchsenius

Jeg er ikke spesielt glad i høsten, eller det vil si: Jeg liker egentlig høsten ganske godt, det er bare det at jeg gruer meg til vinteren.

Siden høsten minner meg om vinteren, klarer jeg liksom ikke helt å glede meg over høsten.  Jeg er dessuten en av mange som har det best når jeg får mye lys, mørketiden gjør meg tyngre og litt nedstemt. Jeg er rett og slett mest glad i sommeren:-)

Men, høsten har sine fine sider også. Som stearinlys, peis, mørke kvelder der det er lov til å legge seg tidlig, og litervis med varm te og kaffe. I dag har jeg kjøpt meg to nye krus og en god te. En liten utskeielse i hverdagen som gjør hjemmekontoret og høsten enda litt hyggeligere.

Jeg misunner alle de som elsker høst og vinter. Skulle ønske jeg var som dem. Jeg føler at jeg går inn i en liten dvale når sommeren går mot slutten. En dvale jeg først våkner av når det blir vår, og når jeg plutselig blir full av følelser og overskudd som får meg til å tenke: «Åja, det var slik det var å ha det skikkelig skikkelig bra».

Ikke det at jeg har det skikkelig kjipt på vinteren, jeg har det bare best på sommeren.

Men jeg har mine triks for å komme meg gjennom vinteren. Et av dem er energilampen min. En lampe jeg bruker flittig, og som det snart er på tide å ta frem. Noen tror at slike lamper bare er tull, men forskning viser at energilamper har god effekt på mange som føler at de blir litt slappere og mer nedstemt når det er mørkt ute. Det funker som bare det på meg:-)

Et annet triks er trening. Uansett hvor fristende det er å slenge seg ned på sofaen, så setter jeg meg i bilen og kjører til Elixia minst 3 kvelder i uka. Og så løper jeg i skogen innimellom:-) Uansett hvor sliten og slapp jeg er før trening, kommer jeg tilbake full av krefter og overskudd.

Andre triks en dette har jeg vel ikke, jo forresten et: En sydentur hvert år! Jeg prøver å overbevise mannen min om at en sydentur i året er obligatorisk, og vil gjøre meg til et mye lykkeligere menneske;-) Etter en fantastisk tur til Mallorca i høst, tror jeg at han er litt på glid. Han vet det ikke enda, men jeg har allerede begynt å planlegge neste års tur;-)

 

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.