Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Kaffe latte med god samvittighet – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

Kaffe latte med god samvittighet

Kaffe latte med god samvittighet
Foto: Tine Poppe, fra boken «Tren deg sprek, spis deg slank» av Jill Jahrmann og Cathrine Borchsenius

Jeg starter hver morgen med en kopp pulverkaffe, men elsker kaffe latte laget på skikkelig vis! 

Fordelen med pulverkaffe er at det går raskt, er billig, og at pulverkaffe ikke øker kolesterolet slik som kokekaffe og espresso kaffe gjør. Det er vel en kombinasjon av dette, pluss økonomi, som gjør at jeg ikke har anskaffet meg en ordentlig kaffemaskin der jeg kan lage skikkelig kaffe latte selv.

Dessuten innbilder jeg meg at hvis jeg hadde hatt en slik maskin ville jeg drukket fryktelig mye mer kaffe enn hva jeg gjør i dag. Ikke at det ville vært så farlig, forskning viser jo tvert imot at både 3 og 4 kopper kaffe om dagen er bra for helsa. Det er mer det at mye kaffe gir meg en uro i kroppen. Derfor holder jeg meg til 2, maks tre kopper om dagen. En om morgen, en på formiddagen, og en før jeg skal trene.

Flere ganger i uka, noen ganger så ofte som hver dag, kjøper jeg meg en skikkelig kaffe latte. For meg er denne kaffen en deilig utskeielse i hverdagen som jeg nyter like mye hver gang. (Bortsett fra de gangene jeg får lunken kaffe, det er noe av det mest skuffende jeg vet om).

Kaffe latte blir ofte slått opp i media som den store synderen når det kommer til skjulte kalorier. Jeg tenker helt motsatt: Kaffe latte er et perfekt lite mellommåltid, som gir meg akkurat den lille piffen som trengs for å holde energien og konsentrasjonen oppe. Melken er en fin kilde til protein som metter godt, og gir meg dessuten kalsium som jeg kanskje får litt lite av ellers.

Så, jeg koser meg med min kaffe latte med god samvittighet, selv om det strengt tatt koster litt for mye på mange steder.

Apropo pris og god kaffe: Red Goat coffee, den lille bua på Røa, har verdens beste kaffe. Billig er den også; 30 kroner for en stooor dobbel latte. Verdt å prøve ut!

Foto: Cathrine Borchsenius


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.