Kyllingwok med barnas hjelp

Foto: Cathrine Borchsenius

Et hot tips for å få barna til å spise mer grønnsaker, er å la dem bli med på matlagingen. Jeg prøvde det i dag, og det funket ihvertfall med en av dem;-)

I dag hadde jeg lyst på kylling, og middagen måtte gå ganske raskt fordi en av barna skulle på skitrening. Dermed ble det kyllingwok med kyllingbryst og massevis av grønnsaker.

Minstemann fikk oppgaven å putte grønnsaker i woken, mens mellomste fikk kutte grønnsaker. Som mesteparten av maten jeg lager, ble også denne laget etter slumpmetoden. En mesterkokk ville helt sikkert fått til noe mye bedre, men når 4 av 5 familimedlemmer spiste bra av denne woken, sier jeg meg fornøyd (minstesnuppa nøyde seg med å lage maten).

Midt i matlagingen kom jeg på at jeg kunne legge ut oppskriften på bloggen, så da fikk jeg tatt noen kjappe bilder med telefonen. Ikke de beste, men det får duge:-)

Oppskriften på woken var omtrent sånn:

 

Kyllingwok med grønnsaker

4 store kyllingbryst

En god slump olje (raps)

2 fedd hvitløk

1 brokkoli

5 store sjaminjong

1 rød paprika

1 bunt vårløk

1 pk sukkererter

3 store gulrøtter

Soyasaus

paprikapulver

Evt. litt fersk eller syltet chili

1 matfløte (3 dl)

Fullkornspasta, ris el.

 

Kok opp en gryte med vann med litt salt i, og ha oppi fullkornspasta eller ris. Ha olje i en wok, og ha i hakket hvitløk. La det surre, og ha i hakket vårløk. Klipp deretter kyllingbrystene opp i biter og ha i woken. La det surre, og ha over noen gode slumper soyasaus, paprikapulver og evt. annent krydder. Kutt resten av grønnsakene opp i passe store biter, og ha i først sjampinjong, og så brokkoli og gulrøtter. Hell over ca. 1 matfløte, sett på lokk, og la det putre i noen minutter. Ha deretter i sukkererter og paprika, og la det surre et par minutter til. Serveres med ris eller pasta.

Julie lager wok med «tryllehånd»

 

 

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen