Laks med mangosalsa og koriander

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsen

 

Denne retten må du prøve! En smakseksplosjon sammenliknet med den vanlige litt kjedelige laksemiddagen.

Denne retten er en del av «Under 100-lappen» konseptet til REMA 1000. Jeg jobber jo med dette konseptet, men må innrømme at jeg har smakt altfor få av rettene. Men etter å ha smakt denne, og etter at jeg har begynt å bli litt mer bevisst på hvor mye penger vi faktisk bruker på mat, kommer jeg garantert til å prøve ut flere av Under 100-lappen rettene.

Som jeg har sagt tidligere, digger jeg mat som går raskt å lage og som samtidig er sunne og smakfulle. Det kule med denne retten, er at laksemiddagen plutselig blir en smakseksplosjon istedenfor å være litt sånn halvkjedelig.

I tillegg til å lage mangosalsa, serverte jeg denne retten også sammen med guacamole og koriander. I tillegg lagde jeg fullkornscouscous og litt ekstra kokte grønnsaker. Vi er tross alt en familie på 5.

En kommentar til denne retten, er at salsaen er ganske sterk, og at det nok tar et par ganger før barna aksepterer den helt. Ihvertfall hjemme hos oss. Men jeg digget den!

Laks med mangosalsa

500-700 g laksefilet

Fullkornscouscous eller ris

Mangosalsa: 

  • 1 stor mango
  • 1/2 agurk
  • 10-15 cherrytomater
  • 1 liten rødløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 lime

Kutt grønnsakene i små biter. Hakk chili, og bland sammen med grønnsakene. Press over saften av en lime. La gjerne salsaen stå og godgjøre seg i 1/2 time før servering

Guacamole: 

  • 2 store modne avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2-1 lime
  • Salt + pepper

Mos avokado, bland med hakket hvitløk og saften av lime

 

Stek laksen i ovnen, og la den grille siste minuttene. Alternativt kan du ha laksen på grill fra begynnelsen. Lag couscous/ris og mangosalsa + guacamole. Legg en klatt salsa og guacamole oppå eller ved siden av fisken, og klipp over litt koriander. Server med ris eller couscous.

Hvis det er mange storspiste i familien, kan det lønne seg å ha litt ekstra salat eller grønnsaker ved siden av.

 

 

 

Comments

Økologisk eller konvensjonell laks? 12-06-2013, 21:23

Spennende oppskrift! Foretrekker dere økologisk laks, mtp. helse og omega-3 og omega-6 forholdet? Rema 1000 har jo økologisk laks i frysedisken tilgjengelig

Reply

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen