Laksesashimi med vårløksalat og ponzusaus

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Det er fredag, og jeg vet allerede hva jeg skal lage til forrett på lørdag. Dette er min favorittrett for tiden. 

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg, min favorittmatblogger som nå også har samlet sine beste retter i en stor og inspirerende kokebok. Denne boken var jeg så heldig å få dalende ned i postkassen for noen uker siden. Heldige meg som jobber med kosthold og som innimellom får fine bøker fra forlagene:-)

Det som gjør at jeg digger akkurat denne retten, er at den er superenkel å lage samtidig som den smaker himmelsk. Og så er den sunn, det er jo også noe jeg liker; når en rett er stappfull av sunne gode ingredienser.

Vårløksalaten ser kanskje litt kjedelig ut, men jeg lover at kombinasjonen av vårløksalat, sashimi og ponzusaus smaker fantastisk godt! Jeg er glad i koriander, og har derfor litt ekstra mye koriander i vårløksalaten.

Denne retten er så god, at den egentlig kan spises som en hovedrett. De gangene vi har spist den, har jeg laget mye av denne retten, og så har vi bare spist en løksuppe som «hovedrett» etterpå. Sunt, godt og koselig:-)

Her er oppskriften til 2 personer:

Laksesashimi

  • Ca. 200 g fersk laksefilet (Salma)
  • Sesamfrø

Ponzusaus

  • 1/2 dl soyasaus
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 ss sukker
  • 1 ss riseddik
  • 1/2 rød chili (finhakket)
  • 2-3 fedd hvitløk (finhakket)
  • Frisk koriander (ca. 1/2 potte)

Vårløksalat

  • 3-4 vårløk
  • 1/2 rødt eple
  • Frisk koriander (ca. 1/2 potte)
  • Extra virgin olivenolje

 

Skjær laksen i tynne skiver og legg på to tallerkner. Rist sesamfrø i en panne og dryss over laksen. Kutt vårløk i tynne strimler, og eple i tynne små staver. Bland sammen i en bolle, og klipp opp koriander som du blander nedi. Ha over litt god olivenolje. Bland sammen, og legg på tallerknene ved siden av fisken. Bland sammen alle ingrediensene i ponzusausen, og put i en liten skål på hver tallerken.

 

 

 

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen