Linsesuppe med gulrot og quinoa

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Linsesuppe er noe vi spiser ofte. I denne har jeg lurt inn litt gulrot, og byttet ut byggryn med rød quinoa.

En rød linsesuppe som dette, smaker nokså likt som en hjemmelaget tomatsuppe, men inneholder mer fiber og protein og metter derfor bedre.

Som i hjemmelaget tomatsuppe er denne suppen stappfull av sunne ingredienser som; løk, hvitløk, urter og tomater.

Noen ganger kutter jeg opp litt Go´og Mager middagspølse som jeg har i suppen, noe særlig barna er fornøyd med:-)

Les mer om quiona

 

Linsesuppe med gulrot og quinoa

4-5 porsjoner

  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 glass tomapuré
  • 2 bokser hakket tomat
  • ½ chili
  •  12 dl ferdig utblandet hønsebuljong
  •  2 dl røde linser
  •  1 dl rød quinoa
  •  Frisk basilikum, hakket
  • 3 gulrøtter, revet

 Slik gjør du det:

Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt olje i en stor gryte. La løken bli gyllen før du har nedi tomatpuré og rører rundt. Hell nedi boksetomater og hakket chili. Ha deretter nedi ferdig buljong og kok opp. Når suppen koker har du nedi linser og quioa. Ha deretter i godt med frisk basilikum eller andre urter. La suppen småkoke til linsene er møre, ca. 25 minutter. Ha til slutt nedi revet gulrot og bruk gjerne en stavmikser til å få suppen helt glatt i konsistensen.

Tags:  ,

Comments

Synnøve 02-02-2014, 04:53

Hmmm… Høres deilig ut. Må være veldig sunt

Reply
Thea 09-01-2015, 13:31

Hei!

Ser det er lenge siden du la ut denne, men håper du får svart likevel. Hvor mye tomatpurré tilsvarer det glasset? Butikkene har jo ulike størrelser :)

Ellers takk for en fin side med mange gode tips!

Reply
cathrine 14-01-2015, 15:00

Hei Thea!

Jeg pleier å bruke et av de største glassene:-)

Reply

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen