Bra hverdag

Linsesuppe med gulrot og quinoa

Linsesuppe med gulrot og quinoa
Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

Linsesuppe er noe vi spiser ofte. I denne har jeg lurt inn litt gulrot, og byttet ut byggryn med rød quinoa.

En rød linsesuppe som dette, smaker nokså likt som en hjemmelaget tomatsuppe, men inneholder mer fiber og protein og metter derfor bedre.

Som i hjemmelaget tomatsuppe er denne suppen stappfull av sunne ingredienser som; løk, hvitløk, urter og tomater.

Noen ganger kutter jeg opp litt Go´og Mager middagspølse som jeg har i suppen, noe særlig barna er fornøyd med:-)

Les mer om quiona

 

Linsesuppe med gulrot og quinoa

4-5 porsjoner

  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 glass tomapuré
  • 2 bokser hakket tomat
  • ½ chili
  •  12 dl ferdig utblandet hønsebuljong
  •  2 dl røde linser
  •  1 dl rød quinoa
  •  Frisk basilikum, hakket
  • 3 gulrøtter, revet

 Slik gjør du det:

Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt olje i en stor gryte. La løken bli gyllen før du har nedi tomatpuré og rører rundt. Hell nedi boksetomater og hakket chili. Ha deretter nedi ferdig buljong og kok opp. Når suppen koker har du nedi linser og quioa. Ha deretter i godt med frisk basilikum eller andre urter. La suppen småkoke til linsene er møre, ca. 25 minutter. Ha til slutt nedi revet gulrot og bruk gjerne en stavmikser til å få suppen helt glatt i konsistensen.



3 thoughts on “Linsesuppe med gulrot og quinoa”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.