Middagspai med grov bunn

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Enkel, god, og sunn selvfølgelig ;-) 

Denne paien passer godt de dagene der middagen gjerne kan være litt lett, for eksempel før barna skal på trening. Paibunnen kan selvfølgelig lages med smør og finmalt mel, men jeg bruker margarin og sammalt hvete.

Paibunn

  • 2.5 dl sammalt hvete
  • 3 ss margarin
  • 3 ss vann

 

Fyll

  • 8 egg
  • 3 ss cottage cheese
  • 1 dl melk
  • 4 vårløk
  • 100 g hamburgerrygg (eller anne skinke)
  • 1/4 brokkoli
  • 3 ss mais
  • Litt revet ost

Slik gjør du det

Kna margarinen inn i melet, og ha i vann. Lag deigen til en «ball», og ha den i kjøleskapet i minst 20 minutter før den kjevles ut og legges i en paiform. Lag prikker i deigen med en gaffel, og stek den i ca. 10 minutter på 200 grader. Ta deigen ut av ovnen.

Kutt brokkoli i små buketter og kok i noen få minutter. Kutt hamburgerrygg og vårløk i biter.

Bland sammen egg, melk og cottage cheese. Ha over brokkoli, hamburgerrygg, mais og vårløk. Sett paien inn i ovnen på 200 grader i ca. 7 minutter. Strø over litt revet ost, og stek videre til egget er stivt og paien er gyllen.

 

 

Litt revet ost

Comments

Ane 21-01-2014, 22:28

Nam! Denne så veldig god ut, den må jeg prøve! :-)

Reply

Leave a Reply to Ane


Siste tweets

Matbloggtoppen