Mimmis knekkebrød

Foto: Cathrine Borchsenius

Første gang jeg hørte om hjemmelagde knekkebrød, var da jeg var med i ”Sunt og Godt”. I hver episode fulgte vi en person, og denne gangen var det Julie, verdens søteste jente som har verdens nydeligste mormor, eller mimmi som hun kalles.Mimmi minner meg om min egen farmor, snill og full av kjærlighet og omtanke. Siden Julie skulle gå ned noen kilo, blant annet ved å bytte ut brød med knekkebrød, begynte mimmi å bake sine egne knekkebrød til Julie. Supergrove, fulle av kli, frø og fiber, og ufattelig gode!

Bare et minutt etter at episoden med Julie var over, ble hele nettsiden til TV 2 sprengt fordi mange tusen mennesker forsøkte å finne frem til oppskriften på mimmis knekkebrød. Hvis du var en av dem, kan jeg glede deg med at du finner oppskriften her.

Min mor, som også kalles mimmi, var snar til å prøve ut oppskriften, og baker knekkebrødene nesten hver uke. Barna elsker dem, og vær gang vi smaker disse knekkebrødene, eller hver gang jeg ser likende knekkebrød solgt til ufattelig høy pris på bakerier og i butikker, bestemmer jeg meg for å gå hjem og bake dem selv. Men så er det denne tidsklemma da…

Men, nå er det ferie, og jeg er har hatt noen deilige dager på fjellet. Med en hjelpende hånd fra vår mimmi, har jeg bakt flere brett med hjemmelagde knekkebrød. Selvfølgelig etter den originale oppskriften til mimmi i Søgne.

Det var superenkelt, knekkebrødene smakte kjempegodt, og jeg føler meg selvfølgelig som verdens beste husmor!

Mimmis knekkebrød

3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 st salt
i ts honning
7 dl vann

Hakk valnøttene i små biter. Putt alle ingrediensene i en bolle.

Bland en teskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen. Bland godt.

Sett oven på  170-180 grader. Ta bakepapir på to stekebrett, og fordel deigen på de to brettene. Smør ut med en slikkepott, bruk litt god tid på å smøre deigen godt ut. Stek knekkebrødene i ca. 10 minutter, og ta dem ut av ovnen. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer el. før de settes tilbake i ovnen og stekes i 30 minutter til.

Legg knekkebrødene på rist og skru ned varmen til ca 100 grader. Sett i ovnen med døren litt åpen, i ca 2 timer. Da får du harde, sprø knekkebrød. Prøv deg frem, tørketid er avhengig av hvor sterk varme du bruker.

 

Comments

Hjemmelaget knekkebrød | Mrs. Cevik – ned i vekt 29-10-2012, 04:41

[...] at det blir 15 stk knekkebrød pr stekeplate er det 105 kcal pr knekkebrød. Oppskriften er hentet her. Bildet er lånt [...]

Reply

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen