Trening, øl og pottis

Jeg elsker øl og pottis! Særlig når det er velfortjent! Som etter en lang dag der ting har gått litt i ett, eller når fredagskvelden endelig har kommet og vi jekker en øl og spiser litt pottis mens vi lager mat. Eller noen ganger når dagen har gått så fort at jeg ikke har tatt meg tid til å spise nok, og plutselig kjenner at jeg er litt småsulten når jeg setter meg ned foran Macen. DA er det godt med en øl da!

Fredager er det ekstra godt med en øl! Yngstemann sover, de eldste ser litt på TV, jeg er nydusja etter fredagens faste treningsøkt, og mannen min og jeg åpner en øl og en pose potetgull mens jeg lager litt mat. Det har vi gjort de siste 13 årene, og det føles like digg hver gang vi gjør det! Bittesmå, viktige pust i hverdagen. Hverdagsgleder:-)

For tiden syns jeg Ringnes skjærgårdspils funker ganske bra, men ellers er Sol og Copenhagen mine favoritter. På vinteren kan jeg gjerne drikke litt mørkere varianter som Frydenlund fatøl.

Litt flaut å si det, men noen ganger kunne jeg heller valgt en halvliter med litt snacks ved siden av enn et skikkelig måltid. Vet at folk ikke tror slike som meg spiser pottis, men det gjør jeg altså. Hver uke, hver fredag og hver lørdag. Og noen ganger midt i uka hvis jeg er litt «vill og gal». Men, når det er sagt så er det en grunn til at jeg spiser potetgull med god samvittighet: For det første spiser jeg ikke så veldig mye av gangen, for det andre trener jeg en del, og for det tredje så har jeg en tendens til å spise litt for lite mat i perioder der det skjer litt mye eller der jeg er litt sliten eller stressa.

Øl er stappfull av raske karbohydrater, noe som gjør at blodsukkeret stiger kjapt. Sammen med den gode smaken, kullsyren og selvfølgelig den lille alkoholpiffen det er i en øl, kan en øl gjøre underverk med en sliten kropp og sjel. Ihvertfall når det gjelder meg.

Så jeg, ernæringsfysiologen som mange tror bare spiser frukt og grønnsaker, syns altså at det er godt, velfortjent, og innimellom bra for både kropp og sjel å åpne en øl innimellom.  Vel og merke når man lar det bli med den ene ølen, og selvfølgelig når man ikke drikker for ofte.

 

 

 

 

Tags:  , ,

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen