Bra hverdag

Om barnebursdag og vannmelontrær

Om barnebursdag og vannmelontrær
Foto: Cathrine Borchsenius

I motsetning til hva mange tror, er jeg ikke en slik mamma som lager smileansikt av paprika og agurk på brødskivene til barna mine. Men i dag fikk jeg ånden over meg da jeg skulle kutte melon til 3-åringens bursdag.

I morgen skal hun feire bursdag i barnehagen, noe som er litt stas fordi dette er første bursdagen hun skjønner noe særlig av. Hun har allerede bestilt krone med bilde av «Lynet» og Byggmester Bob. I motsetning til en del andre snupper på 3 år, er det nemlig ikke Hallo Kitty og prinsesser som gjelder for denne jenta.

I barnehagen vår, har det blitt bestemt at barna ikke skal ta med kake når det feires bursdag. Frukt, bær, smoothies eller rundstykker er det derimot fritt frem for.

Man kan si hva man vil om en slik regel. Jeg personlig syns det er helt greit. Norske barn lider liksom ikke av pølse- og kakemangel, og hvis jeg skal være helt ærlig tror jeg det er mer foreldrene enn barna selv som kan synes at en slik regel er dum. Jeg syns det er ganske greit, det er tross alt kronen, bursdagssangen, og kanskje også andre bursdagstradisjoner som hver barnehage har, som er viktigst for barna.

Nok om det. I morgen skal altså min datter feire sin 3 års dag i barnehagen. Siden hun elsker vannmelon, har jeg kjøpt en hel vannmelon. I sommer lærte jeg å kutte vannmelonjuletrær, og dette har jeg gjort til barna noen ganger. Det er jo egentlig så enkelt at det nesten ikke kan kalles for et triks, men barna digger det.

Det du gjør, er å skjære melonen i passe store båter, før du kutter hver båt i skiver. På hver skive kutter du bort skallet på begge sider slik at det bare er igjen en «juletrefot». Enklere kan det ikke bli.

Så morgendagens «bursdagskake» blir altså en halv vannemelon med lys på, og massevis av vannmelonjuletrær rundt. Veldig enkelt, men ganske sikker på at det slår minst like godt ann som en langpannemix med kakepynt på:-)

 

 1 thought on “Om barnebursdag og vannmelontrær”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.