Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Yoga, spa og nakne menn – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

Yoga, spa og nakne menn

Yoga, spa og nakne menn
Foto: Cathrine Borchsenius

Forrige uke var jeg en tur på Farris spa og hotell i Larvik. Et flott sted, men hva er greia med at alle skal bade nakne?

Jeg elsker hoteller, og jeg digger spa hoteller. Derfor lurte jeg meg med da mannen min skulle holde et innlegg på Farris bad  i forrige uke. Mens han var på seminar, satt jeg og jobbet på hotellrommet. Et deilig rom med utsikt over havet.

Hotellet hadde flere treningstimer. Jeg prøvde meg på yoga, som var en helt grei time.

På kvelden var det tid for spa. Hele spaavdelingen var stor, nesten litt for stor, så først etter en stund skjønte vi at mesteparten av spaavdelingen befant seg bak lukkete dører et sted som het «mineralspa».

På denne døren sto en hilsen fra hotellets eiere (Stordalen, Hagen og Treschow) der de anbefalte alle å oppholde seg i denne delen av spaen uten badetøy. Det var ingen «nakentvang», men av hygieniske årsaker ble vi altså anbefalt å droppe badetøy og heller bruke et håndkle rundt livet (jeg skjønner ikke helt hva som er hygienisk med å sitte nakne i feks en dampbadstue, men..).

Jeg er verken særlig prippen eller sjenert, men akkurat det å skulle gå naken rundt sammen med en haug av andre mennesker, er  ikke noe jeg gjør helt uanstrengt. Som 95 % av resten av de som opphold seg i denne delen av spaavdelingen, valgte vi derfor å bruke badetøy.

Men, så er et jo de siste 5 % som gjerne sprader rundt nakne blant ukjente mennesker. Hadde disse gjort som det sto på plakaten, nemlig å dekke seg til med håndkle, så hadde alt vært greit. Problemet er bare at de som velger å droppe badebuksen stort sett er menn, og stort sett er en type menn som med glede viser frem det de har å by på. Her er det ikke snakk om å dekke seg til, her er det heller snakk om å sette seg ned på badstuebenken og spre beina så godt det lar seg gjøre.

Kanskje burde jeg ikke latt meg affisere av disse nakne mennene, men for meg (og jeg vil tro veldig mange andre), er det faktisk et hakk ned på komfortstigen å være i en spaavdeling blant nakne menn. For meg handler spa om avslapning og velvære, et sted der jeg kan puste ut og roe meg ned i en travel hverdag. Det kan vel hende at det finnes noen mennesker som syns det er helt naturlig og veldig avslappende å sitte i en badstue og se rett inn i skrittet på en naken mann. Men jeg er altså ikke en av dem.

Farrisbadet var et nydelig hotell, delux rommene som vi hadde var flotte med utsikt over havet, og et fantastisk bad med badekar der du kunne ligge og se ut på havet, maten var god, og spaavdelingen var flott, men regelen om at man helst skal oppholde seg uten badetøy i spavadelingen er faktisk noe som gjør at jeg høyst sannsynlig velger et annet spa hotell neste gang. Kall meg prippen, men sånn er det bare..

Foto: Cathrine Borchsenius

 

 

 8 thoughts on “Yoga, spa og nakne menn”

 • Hei Cathrine

  Takk for ditt innlegg og du har satt deg godt inn i våre hygieneregler og spa-etikette.
  Som du beskriver så har noen ikke helt overholdt våre anbefalinger med å dekke seg til med håndkle i vårt mineral-spa. Dette beklager vi og skulle vært fulgt opp av spa vertene på plass.

  Når det er sagt så er Farris Bad det spaet i Norden som er toneangivende med å implementere europeiske badetradisjoner der bruk av tekstiler skal og bør være minimalt

  Badetøy tar til seg svette, sand og annet slik som undertøy og bør vaskes jevlig. Dette gjøres svært sjeldent og er dermed ikke hygienisk nok. Det er også forbud mot å ha undertøy under badetøy og det er forbud mot bermudashorts for å ivareta dette.

  Vannkvaliteten er svært høy og hygienetester i vårt spa viser dette også.
  Dette skyldes i stor grad bruk av lite tekstil i spa.

  Vi ønsker dog at gjestene dekker seg til i vårt spa slik du beskriver.

  Håper vi ser deg snart igjen.

  Ta gjerne kontakt med undertegnende for en videre samtale.
  claaas.mader@farrisbad.no

  mvh Claas Mäder
  e-Commerce Manager

  • Takk, jeg kommer nok raskere tilbake enn jeg hadde trodd. Jeg skal bidra på et seminar for Novartis i november:-)

   Jeg skjønner det dere sier med hygiene, men jeg tenker at det kanskje kan være mulig å ha en grei hygiene standard selv om folk bruker badetøy. Det er jo det som gjøres de fleste andre steder?

   Farris bad er et flott hotell, bare kunsten er verdt et besøk, men reglene om badetøy er noe som gjør at jeg nok heller hadde valgt feks Kragerø spa. Jeg tenker at et spa opphold feks kan være en fin ting å gjøre i forbindelse med en workshop med kollegaer. Men for meg, og mange andre jeg har snakket med, så føles det feil å bade naken i en kulp sammen med kollegaene sine. Jeg er ikke spesielt blyg, men følelsen av spa, avslapning og velvære forsvinner litt sammen med badetøyet..

   Cathrine

 • Hei. Jeg er en gutt / mann i 30 årene som ser damens kommentar! Jeg gjør meg noen tanker. Før var jeg selv svært sjenert av meg, og kunne aldri vist meg naken noe steds. Etterhvert som årene har gått, har dette forandret seg. Etter noen hotellferier i Tyskland, måtte jeg «sjansen» på å ta av badebuksen, da jeg fikk klar og streng beskjed om dette fra hotellets personale. Etter noen få minutter tenkte jeg straks ikke mer over det, da der tross alt alle var like nakne. Det å svette inn i badetøyet, og tro at 60 sekunder under dusjen vasker bort svetten i tøyet er ikke renslighet. Så for å gå i badevannet, hvor svetten etter andre etterhvert flyter rundt. Da er det bedre å få skylt vekk svetten fra nedre deler av kroppen godt, altså uten badetøy. Mindre lukt fra bakteriedrepende midler blir det også. Til tider har lukten vært sterk, og ubehagelig. Når ALLE andre hoteller med spa i Norge er slik at du MÅ bruke badebukse / tøy overalt hele tiden, har de de sjenerte nok av alternativer, og ingen grunn til å klage. La oss som har lyst til å nyte spaet uten tøy, få lov til det. Det å drasse rundt på hånkle hele tiden mellom budstuene og dusj, håper jeg det blir slutt på. Gjør aldri det i Tyskland der det er tilsvarende spa anlegg. Men jeg respekterer at vi ligger litt etter her i bluferdig-landet Norge, så jeg holder håndkle foran, når jeg går fra badstu til badstu. Hvert mye på Farris spa, og ser over tid at prosentvis, blir det flere som benytter anlegget uten tøy i spaet. Hilsen fornøyd kunde, som bruker spaet ca en gang i måneden.

  • Hei Jørn:-)

   Du har selvfølgelig rett i mye av det du sier, men jeg tror fremdeles at det er mange (særlig jenter) som trives bedre i en SPA der alle beholder klærne på;-)

   Cathrine

   • Hei Cathrine!

    Det tror jeg du har rett i. Derfor er det fint for deg og dine meningsfeller at det finnes massevis av SPA i Norge hvor dere kan sprade rundt med klærne på.

    For oss andre er det flott at vi her i Norge har fått et alternativ som er mer på linje med sentral Europa. Min kone og jeg drar gjerne til Tyskland på SPA, men vurderer nå å prøve Farris Bad. Det som imidlertid holder oss fra å gjøre dette er den typiske norske holdningen som du så fint representerer med ditt innlegg.

    Det er litt «irriterende» å stadig høre den samme klagingen over at folk er nakne, og det i et SPA hvor det oppfordres til å være nettopp det. Slik jeg ser det er det heller de som overholder husets etikette som burde klage over dem som ikke gjør det.

    For de som er litt nølende så blir det heller ikke lettere å konstatere at «95% … av de som oppholdt seg i denne delen av spaavdelingen» bruker badetøy.

 • Jeg besøkte hotellet i helgen og opplevde dette med naken spa. Jeg syntes dette så deilig ut så jeg kastet buksen og synes dette var deilig, Jeg skal tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.