Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Påskefrokost med null husmorpoeng – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Bra hverdag

Påskefrokost med null husmorpoeng

Påskefrokost med null husmorpoeng

påskeegg2Det er en del ting jeg ikke er så god på. Som å være en perfekt barnehagemamma.

Og i motsetning til hva mange kanskje tror, så er det absolutt ikke sånn at man blir flinkere med barn nummer tre. Snarere tvert imot, i hvert fall for min del. Jeg klarer liksom ikke å holde driven oppe og være maks entusiastisk etter til sammen 11 år med barn i samme barnehage.

Jeg har jo vært gjennom noen julegrantenninger, St. Luciaer, foreldrekaffer og påskefrokoster. Skal jeg være heeelt ærlig, så har jeg nok skulket unna noen ganger også, men jeg har hatt én regel når det gjelder akkurat dette: Jeg skulker bare unna når barna er så små at de ikke skjønner noe særlig av det, eller når de ikke er spesielt gira på å gå selv heller. Som påskefrokost kl. 08 om morgen, – den har jeg droppet mange ganger altså.

Men ikke i dag, for i dag ville minstesnuppa på frokost. Egentlig hadde jeg tenkt til å sende faren min, for jeg skulle i et møte, men møtet ble avlyst så da var jeg så heldig at jeg fikk bli med selv. På vei ut døren kom jeg på at man på påskefrokost skal ha med seg pålegg, helst flott dandert på et fat.

Siden jeg verken hadde fat, ting til å dandere med, eller god tid, ble det til at jeg raska med meg to pakker salami fra forrige salamitest på Bramat.no som jeg heldigvis fikk søte Jeanette i barnehagen til å snike inn på påskebordet så ingen skulle få med seg at påleggbidraget fra oss var rimelig kjipt, usunt og upynta.

Det hadde jeg egentlig ikke trengt å bekymre meg for, for de to pakkene med salami druknet jo i det flotteste påskefrokostbordet jeg noen gang har sett. Lurer på om dagens småbarnsforeldre har blitt enda mer ”superforeldre” enn da jeg var ”ung” og hadde barn i barnehagen for første gang?

Det bugnet av malte egg, fat som var pyntet og dandert med kyllinger, cherrytomater og paprika, hjemmelagde havrekjeks formet som hjerter, og muffinsformer med egg pyntet som nyklekkede kyllinger.

Det tok meg tre sekunders overblikk over påskebordet  før jeg uten problemer kunne gi meg selv NULL husmor/flink mammapoeng, og veldig mange poeng til veldig mange av de andre mammaene. Og kanskje noen av pappaene også.

Og det er absolutt ikke sånn at jeg tenker at de har hauset opp en helt vanlig påskefrokost, og brukt altfor mye tid på noe som ikke betyr noen verdens ting. Neida, jeg er superimponert jeg!

Men samtidig som jeg ga meg selv null poeng og totalt mangel på lekkert og kreativt innslag til påskefrokosten, så kjente jeg at det var egentlig helt greit å ikke høste så mange poeng på akkurat den greia der. Og så håper jeg selvfølgelig at de som har brukt tid på å bake, dandere og male egg og påskekyllinger gjør det fordi de syns det er hyggelig, at de er rause nok med seg selv til å gi seg selv terningkast 6 for sitt innslag til påskefrokosten, og at de ikke gjorde det bare for andres skyld og selv om de egentlig ikke orket og egentlig ikke hadde tid.

For når alt kommer til alt, så var det jo det at foreldrene var der, stemningen, og påskeeggjakten senere på dagen som er det som barna husker. Ikke hvilket påleggsfat som så flottest ut.

 

 1 thought on “Påskefrokost med null husmorpoeng”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.