Bra hverdag

Pasta med squash og ricotta

Pasta med squash og ricotta
Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

Denne retten ble jeg tipset om av en venninne som hadde funnet den i et blad da hun satt hos frisøren.

Da jeg leste oppskriften skjønte jeg med en gang at dette er mat for meg og min familie. Ikke bare fordi det så utrolig godt ut, men fordi den tar så kort tid å lage.

Dette er en ren vegetarrett, noe vi ikke spiser så veldig ofte hjemme hos oss. Siden retten ikke inneholder noe kjøtt, fisk eller kylling, er den absolutt ikke blant de mest proteinrike middagene du kan servere.

Derimot er den rik på karbohydrater. Det betyr at denne retten passer perfekt feks etter en løpetur der du trenger å fylle på karbohydratlagrene dine. Dager der du har trent skikkelig styrke, bør du heller velge en middag som inneholder mer protein.

Pasta med squash og ricotta

  • 2 quash
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • Litt rapsolje
  • 250 g ricotta
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • 1-2 ts finrevet sitronskall
  • 300 g hakkete valnøtter
  • 500 g fersk pasta (eller tørr)
  • Salt og pepper
  • Litt salt og pepper
  • Parmesan

 

Tilbehør:

  • 1 pk ruccola
  • Litt sitronsaft
  • Evt. en bunt asparges

 

Kok opp pastavann, og ha pastaen noen minutter før squashsausen er ferdig (lenger tid i forveien hvis du bruker tørr pasta)

Riv squashen grovt med rivjern. Stek squash og hvitløk i rapsolje i en stor stekepanne. Det skal ikke ta farge, men falle litt sammen og fordampe ut en del av væsken. Pisk ricotta sammen med 2 ss olivenolje og la blandingen varmes fort opp i pannen sammen med squashen. Ha i revet sitronskall og hakkete valnøtter, og smak til med salt og pepper.

Legg pasta på hver tallerken, og ha over litt saus og revet parmesan. Alternativt kan du ha all pastaen og sausen i en stor bolle så alle serverer seg selv. Da ser det kult ut hvis du legger asparges rundt kanten av bollen.

Kryst litt sitronsaft over ruccolasalaten og server ved siden av. Bruk gjerne også kokte asparges slik jeg har gjort her.

 



2 thoughts on “Pasta med squash og ricotta”

Legg igjen en kommentar til Cathrine B Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.