Bra hverdag

Persillepesto med mandler og trøffelolje

Persillepesto med mandler og trøffelolje
Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

Jeg digger mat som går superkjapt å lage, samtidig som det er både smakfult og sunt. Hjemmelaget pesto er sånn mat!

Søndag kveld var vi sultne, men det var lite mat i huset. Men på kjøkkenbenken sto en stor potte med persille, etter gårsdagens middag sammen med en venninne. Litt pinjekjerner hadde vi også, men ikke helt nok. Derfor brukte jeg mandler også. Vi hadde ikke parmesan som det egentlig skal være i pesto, men isteden brukte jeg noen dråper trøffelolje som jeg fikk av en venninne på bursdagen min. Søndagens kveldsmat ble dermed fullkornspasta med en persillepesto som faktisk smakte supergodt! Her er sånn omtrent hvordan jeg laget pestoen:

Persillepesto med trøffelolje

  • 1 stor potte med persille
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Mange gode klunker med ekstra virgin olivenolje
  • 3-4 ss pinjekjerner
  • ca. 1 neve mandler
  • 1/2- 1 ts trøffelolje

 

Bland alt med stavmixer. Ha over nykokt fullkornspasta:-)



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.