Persillepesto med mandler og trøffelolje

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Jeg digger mat som går superkjapt å lage, samtidig som det er både smakfult og sunt. Hjemmelaget pesto er sånn mat!

Søndag kveld var vi sultne, men det var lite mat i huset. Men på kjøkkenbenken sto en stor potte med persille, etter gårsdagens middag sammen med en venninne. Litt pinjekjerner hadde vi også, men ikke helt nok. Derfor brukte jeg mandler også. Vi hadde ikke parmesan som det egentlig skal være i pesto, men isteden brukte jeg noen dråper trøffelolje som jeg fikk av en venninne på bursdagen min. Søndagens kveldsmat ble dermed fullkornspasta med en persillepesto som faktisk smakte supergodt! Her er sånn omtrent hvordan jeg laget pestoen:

Persillepesto med trøffelolje

  • 1 stor potte med persille
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Mange gode klunker med ekstra virgin olivenolje
  • 3-4 ss pinjekjerner
  • ca. 1 neve mandler
  • 1/2- 1 ts trøffelolje

 

Bland alt med stavmixer. Ha over nykokt fullkornspasta:-)

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen