Bra hverdag

Pølser til middag

Pølser til middag
Foto: Cathrine Borchsenius

Det finnes mye mat som er sunnere enn pølser, men med riktig tilbehør kan det bli en helt grei middag.

Før jeg fikk barn spiste jeg omtrent aldri pølser. Da jeg var liten likte jeg ikke engang pølser. Og selv om det er nesten er litt flaut å innrømme, så tror jeg faktisk aldri at jeg har kjøpt meg en pølse på bensinstasjon eller gatekjøkken.

Men, pølser til middag har vi rett som det er. Barna elsker det, og på dager der det går litt fort i svingene er det veldig greit med pølser.

Pølser blir selvfølgelig aldri så sunt som mye annet mat, men velger man de med mest kjøtt og minst salt og fett, så behøver det ikke å være så ille. Jeg pleier å kutte opp grønnsaker som jeg serverer sammen med dip både før og under middagen.

Trikset er nemlig å sette frem grønnsakene før pølsene, slik at sultne barn og voksne hiver innpå med massevis av grønnsaker før pølsene kommer på bordet. Et par pølser og mye grønnsaker er noe alle kan spise med god samvittighet.

Dipen kan man selvfølgelig lage selv, det er jo ingenting som er bedre enn det, men en boks med kesam blandet med en halv pose ferdig dipmix funker det også.

Pølsene på bildet kjøpte vi i Sverige, og disse inneholder så mye som 80 % kjøtt. Hvis du vil sjekke næringsinnholdet på norske pølser, så ta en titt her:  Bramat.no tester grillpølser



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.