Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Pomelo, en av mine favoritter! – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

Pomelo, en av mine favoritter!

Pomelo, en av mine favoritter!
Foto: Cathrine Borchsenius

Jeg som mange andre har perioder der jeg spiser ekstra mye av en ting. For tiden er det pomelo.

Pomelo ser ut som en enorm gul-grønn grapefrukt, og smaker noe midt i mellom klementin og en tørr, søt grapefrukt. Såvidt jeg vet er pomelo den største av alle sitrusfruktene, ca. 15-25 cm i diameter, og kan veie så mye som 1-2 kilo.

Men, mye av dette er skall, for skallet er nemlig veldig tykt. Så tykt at det letteste er å skjære det bort med kniv. Da sitter du igjen med en frukt som ser ut som en ENORM appelsin. For mange så stor at den må spises i porsjoner, men jeg klarer helt fint å hive i meg hele på en gang når jeg først begynner å spise.

I Asia bruker de pomelo i salater, noe som i følge superkokk Terje Næss smaker fortreffelig. Har funnet frem en oppskrift, så bare jeg får prøvd den ut (og det smaker godt), legger jeg den ut her.

Terje Næss kunne forresten fortelle meg at Thomas Alsgaard pleide å spise store mengder pomelo før et skirenn. Som ernæringsfysiolog burde jeg kanskje vite hvorfor, har en følelse av at det var av en annen grunn enn at pomelo og andre sitrusfrukter inneholder mye vitamin C? Men, godt er det uansett. Verdt å prøve!

 

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.