Proteinrikt pålegg

Foto: Tine Poppe

Jeg tipser ofte om å spise proteinrikt pålegg. Men hvis man ikke er spesielt glad i egg, og syns at makrell i tomat er godt, men ikke hver dag. Hva slags pålegg velger man da? Her er to av mine favoritter.

Det er flere grunner til at det er lurt å velge proteinrikt pålegg. Det metter godt, og gir en mindre blodsukkerstigning enn hvis du for eksempel velger brunost eller syltetøy.

Etter trening, særlig styrketrening, er det viktig å få i seg nok protein slik at man får en optimal oppbygning og restitusjon av musklene.

Jeg trener ofte sent, og da kan det noen ganger være en utfordring å få i seg nok protein etter treningsøkten. Noen ganger kjøper jeg meg en Yt restitusjonsdrikk og spiser noen knekkebrød med makrell i tomat, og litt frukt og nøtter ved siden av. Roastbiff er også et godt og proteinrikt pålegg, men det har jeg sjeldent i huset.

Andre ganger lager jeg meg et av mine to tunfiskpålegg som begge er stappfulle av protein. Begge passer like godt som pålegg som topping på salater. Gode er de også, til og med barna liker godt pålegget med cottage cheese. Verdt å prøve!

 

Tunfiskpålegg med sylteagurker

1 liten yoghurt naturell

2 bokser tunfisk i vann, avrent

10-15 sylteagurk, hakket

1 ss dijon sennep

Grovkvernet pepper

Bland yoghurt og tunfisk, ha i sennep og hakket sylteagurk. Strø gjerne litt pepper på toppen.

 

Tunfiskpålegg med cottage cheese

1 boks cottage cheese

1 boks tunfisk i vann, avrent

1/2- 1 liten boks med mais

Bland alt sammen, ha på knekkebrød, brødskive eller oppå salaten.

Foto: Tine Poppe

 

 

 

 

Comments

Hjemmelaget pålegg – nesten giftfri tunfisksalat – Lise von Krogh 30-07-2012, 12:50

[...] slags tunfiskpålegg min Bramat-kollega, klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius har laget: Proteinrikt pålegg Del med andre:SharePinterestTumblrTwitterFacebookLinkedInE-postSkriv utLik dette:LikeBe the first [...]

Reply

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen