Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Rosa rabarbrasaft – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

Rosa rabarbrasaft

Rosa rabarbrasaft
Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

I sommer har jeg prøvd å lage rabarbrasaft for første gang. Superenkelt, og veldig godt!

Oppskriften fikk jeg av pappa´n min, og rabarbraene plukket jeg på hytta på fjellet der vi har store «sletter» med enorme rabarbra. Vi plukket flere kilo rabarbra på et blunk, puttet dem i bilen, og fraktet dem videre til neste feriemål ved sjøen der vi lagde rabarbrasaft noen dager senere.

Det finnes helt sikkert mer avanserte oppskrifter på saft enn denne, men denne saften smaker godt, har en fantastisk rosafarge, og er enkel å lage:-)

Det mest avanserte med saft som denne, er at saften skal siles gjennom et sileklede. Det finnes helt sikkert slike kleder som er beregnet til å lage saft med, men jeg kjøpte bare en vaskepose på nærmeste matbutik, og det funket som bare det. Du vet, en sånn pose med små hull som man kan vaske BHér og sånn i;-)

 

Rosa rabarbrasaft

4 kg rabarbra

1 kg sukker (evt. litt mer)

Saften av 1 sitron

14 dl vann

 

Kutt rabarbraene i biter. Kok opp vannet i en stor gryte, og ha rabarbraen nedi. La det koke i ca 10 minutter til all rabarbraen har blitt til «tråder». Så kommer krukset; Ta en annen stor gryte eller bolle, legg vaskeposen nedi, med kanten av vaskeposen rundt bollen. Hell forsiktig den kokte rabarbraen nedi kledet, mens du holder rundt kantene. Vær forsiktig, dette er varmt! La så mye som mulig av saften bli silt gjennom vaskeposen. Det du nå sitter igjen med i posen smaker faktisk ganske godt sammen med litt sukker, men er egentlig «avfall».

Gi saften et nytt oppkok, tilsett sukker og sitron og rør ut. Det dannes litt skum på toppen av saften, dette kan du prøve å ta vekk med en sleiv el. La saften avkjøles, og ha over å flasker. Blandes ut som vanlig saft, men med litt mindre vann.

Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

 1 thought on “Rosa rabarbrasaft”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.