Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Rydde eller trene? – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Bra hverdag

Rydde eller trene?

Rydde eller trene?

rot1Sola skinner inn i stuen, og vinduene som så helt greie ut i går kveld er plutselig fulle av barnehender, skitt og støv.

Deilige solstråler rekker langt inn i rommet, og lyser opp tusenvis av støvkorn, lodotter, skitne barnesokker, og små plastdingser.

Hadde jeg vært et skikkelig husmoremne hadde jeg brettet om ermene og tatt en skikkelig vårrengjøring! Men, det er jeg IKKE!

Isteden sniker jeg meg bort fra hjemmekontor og artikler som egentlig skulle vært skrevet, finner frem treningstøyet, og tar med meg en overhappy hund på løpetur før jeg henter minstemann i barnehagen.

For et fantastisk riktig og viktig valg!

Jeg pleier ikke å skryte av meg selv altså, men akkurat når det gjelder prioriteringen rydde/vaske vs trene, velger jeg i 95% av tilfellene trening. Hvordan det ser ut hjemme hos oss? Helt pyton innimellom! Hva mannen min syns om det? Helt pyton innimellom! Hva jeg tenker om det? Sånn får det bare være 😉

Sporløs ferdsel

Sannheten er at selv om mannen min er betydelig mer ryddig enn meg, så stemmer han nesten alltid for trening fremfor rydding han også. Han skulle nok gjerne ønske at jeg var flinkere til å rydde etter meg sånn på det jevne, for etter hans mening så ville det ikke vært så rotete hvis jeg og barna ikke bare slapp alt rett ned. «Sporløs ferdsel» er hans yndlingsuttrykk.

Og med dette mener han: Rydder du bort hver lille ostehøvel og brukte underbukse hver gang du er ferdig med å bruke det, så blir huset myyyye ryddigere. Det stemmer jo helt sikkert i teorien, men i praksis så får jeg ikke sporløs ferdsel til å fungere så godt. Det er vel litt fordi jeg aldri får avsluttet en tanke eller et gjøremål før det er et barn som roper eller annen ting som må gjøres.

Snillere av å trene

Jeg er den første til å innrømme at jeg syns det er deilig med et rent  og ryddig hus, og jeg syns faktisk det er helt ok å ta en skikkelig vaske- og ryddesjau en gang i blant. Men, det jeg IKKE syns er greit, er å bruke de få ekstra halvtimene eller timene jeg har i løpet av et døgn på å rydde fremfor å trene. For med tre unger, en bikkje som trenger tur, jobb og hus og hjem og mann og alt det der, så er det jo ikke akkurat sånn at jeg sliter med å få tiden til å gå.

Faktisk er det sånn at jeg sitter ALDRI ned og gjør ingenting, bortsett fra fredagskvelder som liksom har blitt litt hellige hjemme hos oss. Det er heeelt greit, fordi jeg heller bruker den lille «fritiden» jeg har på å trene. Og ikke f.. om denne tiden skal bli spist opp av sure sokker og skitne doer. De får heller få sin oppmerksomhet litt sjeldnere enn i en del andre familier. Og grunnen til dette er ikke at jeg er en selvopptatt kjerring som kun tenker på egen kropp og velvære, men at jeg vet at jeg blir så mye snillere, roligere og morsommere hvis jeg får trent litt innimellom. Bra for meg, bra for alle de rundt meg! Bedre kan det ikke bli 😉

Så får heller vinduene være fulle av barnehender og krokene fulle av lodotter. Egentlig er jeg jo litt heldig som slipper å være en av dem som får stress i magen bare av å se tre brødsmuler på benkeplaten. Tenk å bo sammen med sånne folk a! DET må være verre enn å bo sammen med et rotehue som meg azz 😉

rot23 thoughts on “Rydde eller trene?”

  • Rydde eller trene? Siden jeg ventet hjemme hos dere mens bilen min ble vasket rett over gaten, kan jeg følge tankegangen din! Ikke så uryddig som du sier, utenpå I alle fall. Inni skapene??? Første tanke: Skal jeg rulle opp ermene, droppe egentrening ( som sto på dagsplanen) og gjøre det skinnende rent til familien komme hjem? Gikk inn på kontoret ditt for å finne et papir å skrive en beskjed på. Papirene fløt over hele pulten, men jeg ble mer oppmerksom på solen som flommet inn. Satte meg ned I stolen, glemte rotet og tenkte: For et herlig arbeidsrom å jobbe i. Ikke rart du får kreative tanker.

    Tenkte tilbake da jeg selv var I samme situasjon. 2 barn, ikke tre, men 2 bikkjer, katt, hvalper, kattunger og fugler. Et hus fra 1927, det sier seg selv at det var en del å ta tak I ved siden av jobben. Trodde at jeg I tillegg måtte sylte, safte, og gjøre alt det mor hadde gjort. Resultatet var: Egentrening var et fremmed ord!

    Mens jeg satt der og drømte meg bort på kontoret ditt var det som du visket inn i øret mitt: Ikke kast bort tiden på å fikse, etter noen timer ser det likedan ut. Bilen kjøpte ut av vaskemaskin, skinnende ren. Jeg stengte døren, uten å ha løftet på en sokk, på vei ut til en skinnede bil som tok meg med til golftreningen. Datter, Takk for at du lærte meg

  • Den traff, for jeg prioriterer ofte huslige ting fremfor trening….imotsatt til mannen. Og det er jo han som har rett. Jammen skal jeg bli flinkere…supert blogginnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.