Saftige scones med cottage cheese

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Lyst på noe godt til frokost, kveldsmat, eller ved siden av suppe eller salat? Da bør du prøve disse!

Superenkle å lage, og litt mer mettende enn annet bakeverk fordi de inneholder cottage cheese som er rik på protein.

Første gang jeg lagde disse var jeg vel sånn 10-11 år, og bakte dem hjemme hos min beste venninne. En av få oppskrifter jeg har spart på i mange år, og som jeg jevnlig bruker.

I går kom jeg sent hjem fra jobb og var kjempesulten. I kjøleskapet sto det en boks cottage cheese som hadde gått noen dager over på datoen. Men hva gjør vel det når det skal brukes til baking ;-)

Etter å ha sendt jentene over til naboen for å låne bakepulver, bakte vi scones på 1-2-3. Perfekt kveldsmat for gutta som kom hjem fra bandytrening:-)

Cottage cheese scones

12 dl sammalt hvete fin (kan bakes med siktet hvetemel også)

3 toppete ss margarin eller 4 gode spruter med flytende margarin

2 ss bakepulver

1 beger cottage cheese

ca. 6 dl skummet melk/Biola/skummet kulturmelk

Slik gjør du det

Smuldre smøret i melet, og ha i bakepulver. Bland inn cottage cheese, og elt inn melk. Ta bakepapir på to stekeplater, bruk en stor skje og legg store «klumper» med sconesdeig på bakeplaten. Jeg pleier å lage ca. 12-14 scones av denne røren (nesten nok med et stekebrett, men bedre å bruke to).

Stek et brett av gangen på 200 grader i 15-20 minutter. Nederst i ovnen.

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Comments

Marie 04-02-2014, 19:15

Hever du disse?

Reply
cathrine 13-02-2014, 14:47

Nei disse er laget med bakepulver og trenger ikke heving slik gjærbakst gjør. Det er det som gjør det så genialt, fordi disse lager du på 1-2-3 :-)

Reply
Cecilie 06-02-2014, 16:44

Egner disse seg for frysing?

Reply
cathrine 13-02-2014, 14:47

Jeg har faktisk aldri prøvd, for de blir så fort spist opp når jeg først lager dem:-) Men jeg vil tro det går fint å fryse dem!

Reply
Helene 13-02-2014, 16:45

Disse skal jeg lage i helgen :) :)

Reply
Anette 02-04-2014, 11:06

Hei!

Det står «et beger cottage cheese» – men nå er det slik at det finnes to størrelser (fra Tine). Hvilken størrelse skal det være? Det finnes 420 g og 250 g.

Antar det er den minste siden du har hatt denne oppskriften så lenge, og den store CC ikke har eksistert så lenge :)

/Anette

Reply
cathrine 29-07-2014, 14:49

Helt riktig! Jeg mente det minste begeret med cottage cheese :-)

Reply

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen