Saftige scones med cottage cheese


Lyst på noe godt til frokost, kveldsmat, eller ved siden av suppe eller salat? Da bør du prøve disse!
Superenkle å lage, og litt mer mettende enn annet bakeverk fordi de inneholder cottage cheese som er rik på protein.
Første gang jeg lagde disse var jeg vel sånn 10-11 år, og bakte dem hjemme hos min beste venninne. En av få oppskrifter jeg har spart på i mange år, og som jeg jevnlig bruker.
I går kom jeg sent hjem fra jobb og var kjempesulten. I kjøleskapet sto det en boks cottage cheese som hadde gått noen dager over på datoen. Men hva gjør vel det når det skal brukes til baking 😉
Etter å ha sendt jentene over til naboen for å låne bakepulver, bakte vi scones på 1-2-3. Perfekt kveldsmat for gutta som kom hjem fra bandytrening:-)
Cottage cheese scones
12 dl sammalt hvete fin (kan bakes med siktet hvetemel også)
3 toppete ss margarin eller 4 gode spruter med flytende margarin
2 ss bakepulver
1 beger cottage cheese
ca. 6 dl skummet melk/Biola/skummet kulturmelk
Slik gjør du det
Smuldre smøret i melet, og ha i bakepulver. Bland inn cottage cheese, og elt inn melk. Ta bakepapir på to stekeplater, bruk en stor skje og legg store «klumper» med sconesdeig på bakeplaten. Jeg pleier å lage ca. 12-14 scones av denne røren (nesten nok med et stekebrett, men bedre å bruke to).
Stek et brett av gangen på 200 grader i 15-20 minutter. Nederst i ovnen.

Hever du disse?
Nei disse er laget med bakepulver og trenger ikke heving slik gjærbakst gjør. Det er det som gjør det så genialt, fordi disse lager du på 1-2-3 🙂
Egner disse seg for frysing?
Jeg har faktisk aldri prøvd, for de blir så fort spist opp når jeg først lager dem:-) Men jeg vil tro det går fint å fryse dem!
Disse skal jeg lage i helgen 🙂 🙂
Hei!
Det står «et beger cottage cheese» – men nå er det slik at det finnes to størrelser (fra Tine). Hvilken størrelse skal det være? Det finnes 420 g og 250 g.
Antar det er den minste siden du har hatt denne oppskriften så lenge, og den store CC ikke har eksistert så lenge 🙂
/Anette
Helt riktig! Jeg mente det minste begeret med cottage cheese 🙂