Salat med chevre og bringebær

salat med chevre og bringebærDenne salaten er en fryd for både øye og gane! 

Bringebærdressingen er laget etter inspirasjon fra frukt.no, men jeg har gjort noen endringer. Salat med chevre er noe av det beste jeg vet, men med litt bringebær og bringebærdressing ble den noe helt spesielt!

Til to personer bruker du omtrent:

Ingredienser

  • 1 pk ruccolasalat
  • 1 avocao
  • 1/2 rødløk
  • 10-15 cherrytomater (gjerne gule)
  • 1 pk pinjekjerner
  • 1/4 agurk
  • chevre med skorpe (den lille «rullen» som blant annet finnes hos REMA 1000 er bra på smak og passe mengde for 2 personer)
  • Bringebær

 

Dressing: 

  • 75 g bringebær
  • 2 dl appelsinjuice
  • 1 ss granateplevinagrette (eller balsamicoeddik)
  • ½ stk rød chili – renset for hinner og frø
  • 2 dl linfrøolje eller valnøttolje (men linfrøolje er rik på omega-3)
  • Saften av 1 lime
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Dressingen lager du ved å bruke en  kjøkkenmaskin eller en stavmikser.Ha bær, juice og chili i en bolle og spe med olje. Sil dressingen for å få bort bringebærsteinene.Sett dressingen i kjøleskapet frem til servering.

Bland salaten, rist pinjekjernene og hell over. Kutt chevreén i ca 1 cm høye skiver, og stek på middels varme på hver side. NB ikke snu osten for tidlig, la den få en fin gyllen stekeskorpe. Ha bringebær og chevre på toppen av salaten.

 

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen