Salma med lime

Foto: Tine Poppe

Verdens enkleste forrett, smårett, eller luksusmat etter treningen. Stappfull av proteiner, og smaker fantastisk!

Det finnes haugevis med gode oppskrifter basert på salmalime. En av mine favoritter er denne, som egentlig ikke er en ordentlig oppskrift, men ren rå laks med litt lime, soyasaus og pepper. Ikke bare ser det fantastisk ut, men det smaker kjempegodt, er superlett å lage, og er noe av det sunneste du kan spise.

De aller fleste av oss spiser altfor lite fisk, men spiser du en porsjon av denne retten får du i deg 1/3 av det du trenger av omega-3 for en hel uke. Verdt å prøve med andre ord!

Salmalaks med lime
2 porsjoner

1 salmafilet på ca. 200 g (Gjerne «back loin» ettersom denne ikke er så fet som «belly loin» og passer bedre når du skal spise fisken rå)
1 lime
Grovkvernet pepper
Soyasaus

Skjær fileten i tynne skiver og legg på hver tallerken. Strø over litt grovkvernet pepper og ha en limebåt ved siden av som presses over rett før fisken spises. Server med soyasaus.

Kilde: «Tren deg sprek, spis deg slank», Aschehoug forlag.

Tags:  , , , ,

Leave a Reply


 • Slank og frisk av 5:2 dietten?
  Forsker på den omstridte dietten. Mange som ønsker å gå ned i vekt har forsøkt seg på 5:2 dietten som går ut på å spise som normalt i 5 dager, for så å spise minimalt i to dager. Spørsmålet er hvor sunt det egentlig er å følge en diett som dette? Ny norsk studie publisert Akkurat dette har klinisk ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør og kolleger ved Oslo un […]
 • Grønn smoothie med karse og spinat
  Dyrk din egen forfriskende og sunne smoothie. Innlegget er hentet fra bloggen bloggen Lise von Krogh - Enkelt sunt og godt Å dyrke sine egne ingredienser er veldig kjekt og ferskere mat får du ikke når du kan gå ut på egen veranda eller hage og høste grønnsaker. Spinat og karse er to rasktvoksende grønnsaker du kan plante flere ganger i løpet av sesongen.  M […]
 • Ro ned kroppen med pilates
  En kort og deilig pilatesøkt. […]
 • Bramat tester kakemikser
  Like greit som hjemmelaget? […]

Siste tweets

Matbloggtoppen