Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Snørr og innedager – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Bra hverdag

Snørr og innedager

Snørr og innedager
Foto: Cathrine Borchsenius

Hensikten med denne bloggen er å motivere og inspirer meg selv og andre til en sunn og fin hverdag. Derfor skriver jeg stort sett når jeg har litt ekstra krefter, og når jeg har noe positivt å skrive om.

Men det betyr ikke at ikke jeg som alle andre har kjipe, kjedelige, teite dager. Som en motvekt til bilder tatt av proffe fotografer som jeg har brukt en del av i denne bloggen, burde jeg egentlig lagt ut et bilde av meg slik jeg ser ut akkurat nå: Blek, bustetet hår, tett i nesa, blanke øyne, subbende rundt i joggebukse. Men sånne bilder skal jeg spare dere for. Legger heller ut et bilde av mine fine lysestaker som jeg blir glad av å se på:-)

Jeg er altså sørpe forkjøla, og det i seg selv er vel egentlig ikke noe å blogge om. Som ernæringsfysiolog kunne jeg selvfølgelig kommet med gode kostråd for deg som er forkjøla, men sannheten er at bortsett fra masse søvn, så er det vel ingen spesiell mat og drikke som gjør at du blir kvitt en forkjølelse når den først har kommet. Selv drikker jeg mye te, gjerne grønn, fordi jeg har en bitteliten tro på at det skal gjøre meg friskere fortere, men dette er nok mer tro enn vitenskap. Men tro kan jo som kjent flytte fjell, og man skal heller ikke kimse av placeboeffekten, så hvis du tror at du blir bedre av hvitløk, sitron, grønn te, eller andre ting, så for all del: Hiv innpå:-)

Denne bloggen hander altså ikke om mat og drikke ved forkjølelse. Det jeg derimot har lyst til å skrive noen ord om,  som facinerer meg like mye hver gang jeg er forkjøla, er hvor ufattelig syk, molefonken og smådeppa man  kan bli av en stakkars liten forkjølelse. Når jeg har det slik, tenker jeg ofte på broren min som døde av kreft, og alle andre som har alvorlige, kanskje uhelbredelige sykdommer. All den fysiske og psykiske smerten slik sykdom fører med seg. Og alle de tøffe skikkelig syke menneskene som finnes der ute. Alle de som må ta seg sammen hver dag, hver time for å komme seg gjennom dagen. Tanken på disse gjør at mine stakkars små forkjølelser føles latterlige, og jeg tenker at jeg er heldig som ikke feiler noe alvorlig. Og så tenker jeg at vi alle skal gjennom et visst antall forkjølelser og sykdommer, og for hver gang det skjer kan vi huke av en på listen.

En annen «fin» ting med å være litt småsjuk, er at man blir minnet på hvor deilig det er å være frisk, hvor deilig det er å ha en kropp som virkelig funker!

Men når det er sagt, så må jeg bare klage bittelitt: Det er skikkelig kjedelig å være forkjøla, og jeg tror jeg går bittelitt på veggen hvis ikke alle barna kommer seg på skole og barnehage i morgen sånn at jeg endelig kan få meg litt tid for meg selv.

Sånn, der var det sagt;-)Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.