Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Sommeris – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Bra hverdag

Sommeris

Sommeris

Det er sommer, og tid for is. De fleste barn, ihvertfall mine, kan gjerne spise is hver dag. Helst flere ganger om dagen.

Det er ingenting i veien med å spise is innimellom. En is kan være et fint lite mellommåltid for eksempel på kjøretur eller andre ganger når det er en stund til neste måltid. Men, det kan selvfølgelig være greit å tenke litt på hvilken is man velger. Det er nemlig store forskjeller på hvor mye kalorier det er i de ulike istypene.

De aller fleste, også barna, kan godt nøye seg med en is som ikke er blant de aller største i isdisken. Blir det mange is i løpet av sommeren, er det mye sukker og kalorier å spare på å velge små fremfor store is. En av de største isene inneholder faktisk like mye kalorier som et passelig middagsmåltid, så da sier det seg selv at det kan være lurt å velge en litt mindre is. De aller fleste barn, ihvertfall mine, syns det er helt greit at de ikke får lov til å velge den største isen når de skal få is.

På hytta har vi et fint issett som gjør det mulig å lage isen selv. Jeg så nylig at tupperware selger slike issett, antakelig langt bedre enn min billigversjon. Men den funker den også.

Barna syns det er kjempegøy å lage isen selv, og det beste av alt er at du kan lage en rimelig sunn is hvis du fyller på med juice, knuste bær, eller smoothies fremfor saft. Det smaker minst like godt, og teller faktisk som en av fem om dagen. Med andre ord en super måte å få i barna frukt og bær på.

Sjekk ut hvordan min Bramat kollega Lise von Krogh lager fruktis med bær og juice.1 thought on “Sommeris”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.