Søte markjordbær

Foto: Cathrine Borchsenius

Det er ingenting som slår smaken av markjordbær. Søte, friske, med en smak som er bedre enn verdens beste sukkertøy. Det deiligste med markjordbær er at de som regel dukker opp der du minst venter det.

Som denne gangen da vi var på vei til fjellet og stoppet bilen for en liten tissepause. Og der, i en liten skråning rett foran oss var det haugevis med markjordbær! Jeg og barna begynte selvfølgelig å plukke, mens mannen min smugtittet på klokken og lurte på om vi ikke snart skulle komme oss videre.

Bær er ikke bare godt, men noe av det sunneste vi kan få i oss. Stappfulle av antioksidanter, og en mengde andre stoffer som er bra for helsa. Faktisk er det sånn at forskerne enda ikke helt vet hva det er med frukt, bær og grønnsaker som er så bra for oss. Sannsynligvis er det en kombinasjon av mange stoffer som virker sammen og fremmer hverandres gode egenskaper. Dette er noe man antakelig aldri vil klare å etterlikne i piller og kosttilskudd. Derfor er det lurt å spise mye frukt, bær og grønnsaker som vi vet inneholder massevis av disse stoffene.

Selv plukker jeg litt bær sånn i forbifarten når jeg går forbi noen villbringebær, markjordbær eller blåbær, men det er lenge siden jeg har tatt med meg bøtte, barn og bærplukkere for å gå på en skikkelig bærsanking. Tror jammen det er på tide i år!

I mellomtiden får det holde med smoothies laget av frosne bær. En fin måte å få i seg bær på hele året, og faktisk like sunt som ferske bær.

 

 

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen