Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803
Stygge koselige pepperkaker – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4803

Bra hverdag

Stygge koselige pepperkaker

Stygge koselige pepperkaker
Foto: Cathrine Borchsenius

Da jeg var liten lagde moren min alltid pepperkakedeigen selv. Jeg kjøper ferdig på boks.

Jeg har mange ganger tenkt på å lage deigen selv, men dagene i desember har en tendens til å gå veldig fort, så derfor ender jeg alltid opp med ferdig deig.

Som ernæringsfysiolog burde jeg kanskje laget all mat fra bunnen av, og det hadde jeg kanskje gjort hvis vi spiste haugevis av pepperkaker. Men, når vi hvert år sitter igjen med 9/10 av alle peppekakene vi har laget, må jeg innrømme at motivasjonen til å bruke tid på å lage pepperkakedeig forsvinner.

Som god mor, burde jeg kanskje likevel laget deigen selv, særlig nå som vi vet at de fleste pepperkaker og pepperkakedeiger som er å få kjøpt i butikken, inneholder palmeolje.

Det er ingen tvil om at bruken av palmeolje er skadelig for både miljøet og helsa, men hvor stort er egentlig «palmeolje i pepperkake problemet» i forhold til bruken av palmeolje i annen mat som vi spiser langt oftere? Vi spiser peppperkake EN gang i året. Ideelt sett bør selvfølgelig disse pepperkakene også være frie for palmeolje (noe de nokså sikkert kommer til å være innen kort tid), men det er jo ikke akkurat slik at pepperkaker er helsekost fra før av.

Her hjemme baker og pynter vi pepperkaker, og så spiser vi kanskje noen få hver i løpet av julen. Ikke fordi vi ikke tillater oss å spise mer, men fordi vi egentlig ikke syns det er så veldig godt.

Men å lage peppekaker er jo noe av det viktigste og koseligste som skjer i løpet av jula! Barna griser og ordner, og resultatet blir ofte ganske merkelig. Men hva gjør det vel at pepperkakene er stygge og smaker vondt, så lenge det lukter julebakst og huset er fullt av julestemning:-)

Foto: Cathrine Borchsenius

 2 thoughts on “Stygge koselige pepperkaker”

  • Hei! Det er mange som tror at det er vanskelg eller at det tar lang tid å lage pepperkakedeigen selv. Men, det er utrolig fort gjort (ialle fall om man har en kjøkkenmaskin) samtidig som pepperkakene blir mye finere og smaker myye bedre. Synes du absolutt burde prøve. Er ikke glad i pepperkaker selv, men de hjemmelagete spiser jeg noen av 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.