Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Sunne, kjappe middager i førjulskaoset – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

Sunne, kjappe middager i førjulskaoset

Sunne, kjappe middager i førjulskaoset
Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

Desember er hyggelig, men travel! Selv har jeg en tendens til å glemme fra år til år hvor mye som skjer i desember. 

Fordi jeg jobber med det jeg gjør, er det alltid mye å gjøre i desember. Alle skal være klare til et nytt og sunnere år i 2015, og dette må planlegges og jobbes med mot slutten av 2014. I tillegg er det juleavslutninger for alle barna, julebord og juleforberedelser. Veldig hyggelig og morsomt alt sammen, men det er bare litt mye på en gang.

Og dette går fort utover middagene. Ihvertfall hjemme hos meg. Sist uke jobbet jeg så mye at det ble brødskiver og kjipe middager hver dag. Eller, ikke hver dag, en dag lagde jeg laks med mangosalsa, og av dagen etter lagde jeg en jeg en «resteomelett» som faktisk ble ganske god!

Jeg har en følelse av at jeg ikke er helt alene når det kommer til å ha mye å gjøre, og litt kaos rundt matinnkjøp og middagsmåltider nå i desember. Så, derfor har jeg lyst til å gi deg tips til 5 sunne og gode middager som du kan velge mellom hvis du en dag ikke har ork eller inspirasjon til å finne ut hva du skal lage til middag selv.

Jeg gir deg mitt ord på at denne maten er enkel, sunn og god 🙂 Alle rettene er retter jeg pleier å lage selv.

1. Rød linsesuppe: Superenkel, billig, sunn, og noe de fleste barn også liker!

Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

2. Fisk i folie: En morsom vri på fiskemiddagen, der hele familien kan lage sin egen versjon av fiskepakken.

Fiskepakke
Fiskepakke

3. Mutterns chiligryte: En kjapp, sunn og enkel gryterett.

Mutterns chiligryte
Mutterns chiligryte

4. Laks med mangosalsa: En spennende og smakfull vri på laksemiddagen.

Laks med mangosalsa
Laks med mangosalsa

5. Gratinert løksuppe: Min klare favoritt når det kommer til sunn, god og enkel kosemat. Denne kan gjerne serveres til de voksne på kvelden, så kan hele familien ha en kjapp «middag» med cottage cheese scones tidligere på dagen

Løksuppe
Løksuppe

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.