Bra hverdag

Sunne, smakfulle lunsjkaker

Sunne, smakfulle lunsjkaker
Foto: Cathrine Borchsenius
Foto: Cathrine Borchsenius

Jeg lager sjeldent vegetarmat, og var vel egentlig litt småskeptisk til disse lunsjkakene før jeg lagde dem. Men de smaker faktisk kjempegodt!

Oppskriften er fra LHL, og er en av 50 oppskrifter jeg skal lage og næringsberegne for LHL sine nettsider. I tillegg til å smake godt, er jo disse lunsjkakene en ypperlig måte å få i seg massevis av grønnsaker på. De kan spises som de er, som en vegetarburger, eller som en siderett ved siden av supper eller salater.

Ingredienser

  • 4 kokte poteter, moses lett
  • 2 grovt revne gulrøtter
  • 2 store, grovt revne skiver kålrot
  • 1 finhakket rødløk
  • 4 ts soltørkede tomater i olje eller 4 finhakkede
  • 1 dl revet ost
  • 2 ss gressløk
  • 2 ss hakket persille eller andre urter
  • 3 egg
  • Ca 2 ss potetmel
  • Godt med pepper, søt chilisaus eller lignende
  • Flytende margarin til steking

 

Slik gjør du det

Bland ingrediensene. Form deigen til karbonader og stek dem i middels varm panne til de blir brune og gjennomstekte. Serveres som pålegg på brødskiven eller i hamburgerbrød med salat til.



1 thought on “Sunne, smakfulle lunsjkaker”

Legg igjen en kommentar til helsekost Jon Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.