Gode grove vafler

Foto: Cathrine Borchsenius

Disse vaflene blir garantert en suksess både blant barn og voksne!

Hadde jeg vært en skikkelig matblogger, hadde jeg brukt lang tid på å dandere og ta bilder av disse vaflene. Men, med huset fullt av barn, både egne og andres, gikk vaflene unna fortere enn jeg klarte å ta bilder av dem. Dessuten skjønner jeg enda ikke helt hvordan jeg skal ta fine matbilder inne;-)

Men, disse vaflene er supergode, og det beste av alt: de er rimelig sunne også. Mager vaniljekesam og litt mer egg enn i andre oppskrifter gjør at de inneholder en del protein, og dermed metter godt.

Sammalt hvete og havregryn istedenfor finmalt mel, gjør at de inneholder mer fiber og gir en mer varig metthetsfølelse enn vafler laget på fint mel.

Og, istedenfor smør eller margarin, har jeg brukt flytende margarin som ikke bare gjør det enkelt å lage vaffelrøre, men som også inneholder en høy andel av sunt fett.

Har ikke spart noe særlig på sukkeret, det skal jo tross alt smake vafler:-)

I dag tok jeg ut en pose frosne blåbær fra fryseren, og varmet opp bærene sammen med litt sukker. Verdens beste blåbærsyltetøy!

 

Grove vafler

4 egg

1,5 dl sukker

2 ss mager vaniljekesam

1,5 dl flytende margarin (Vita)

2 dl havregryn

6 dl sammalt hvete fin

6 dl melk (ekstra lett)

 

Rør sammen egg og sukker. Ha i vaniljekesam, og havregryn og rør rundt. Hell i mel og melk annen hver gang mens du rører rundt til du får en jevn og glatt røre. Bruk gjerne litt flytende margarin til steking.

 

 

 

 

 

Tags:  , , ,

Comments

Marianne Hågå Christophersen 25-11-2012, 12:20

Skal prøve oppskriften:-) Jeg har laget grove vafler innimellom, men da uten sukker (litt vaniljesukker)- vår yngste bruker nå uttrykket; dessertvafler og andre vafler! Jeg lager «andre vafler», men de digger dem også – må bare huske på nok kardemomme og litt vaniljesukker. Fine å ha i matpakken. Jeg har også begynt å erstatte mye av hvetemelet i pannekaker, rislapper etc med Fibra-melet. Barna kommenterer det ikke en gang, så det er jo bra:-) Ha en fin-fin dag:-)

Reply

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen