Svineschnitzel med grønne bønner og kapers

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

En ordentlig wienerschnizel skal lages av kalvekjøtt, men det er både dyrere og mindre tilgjengelig enn svin.

Derfor pleier jeg å lage schnitzel av svinefilet. Gjerne ytrefilet, men hvis indrefileten er like billig (noe den innimellom faktisk er), velger jeg selvfølgelig indrefilet.

Når jeg sier «pleier» så er det jo ikke akkurat sånn at jeg lager wienerschnitzel ukentlig. Men ganske ofte, fordi det er så enkelt, godt og faktisk ganske billig. Dette er pefekt kosemat når ungene har lagt seg, eller hvis man skal ha gjester og ikke har lyst til å stå hele dagen på kjøkkenet.

Nesten alltid når jeg skal lage noe skikkelig godt, velger jeg aspargesbønner. Både fordi jeg syns det er noe av de beste grønnsakene som finnes, og fordi det er så enkelt å tilberede. Og kanskje litt i mangel på bedre fantasi;-)

Jeg digger kapers, så når jeg lager meg denne retten har jeg på massevis av kapers. Gjerne store! Og mye sitron som krystes over rett før kjøttet spises. Jeg syns mat som dette passer bra sammen med båtpoteter, gjerne godt stekt. Kanskje ikke så godt som på bildet her, men nesten:-)

Wienerschnitzel av svin

Til 2 porsjoner:

300-400 g svinekjøt (ytrefilet)

1 egg

Hvetemel

salt + pepper

Griljermel

Smør eller flytende margarin til steking

Tilbehør: Feks båtpoteter, Aspargesbønner eller andre grønnsaker, og kapers og sitron!

Start med båtpotetene. Kutt poteter i skiver, og ha i en langpanne med godt med olje og litt salt og pepper. La de steke i minst 30 minutter på ca. 200 grader. Gjør klar aspargesbønner slik at de bare kan has i kokende vann rett før schnitzlene er ferdig.

Bank kjøttet på begge sider, til det er helt tynt (ikke mer enn 1/2 cm høyt).  Hvis du ikke har en «hammer» til å banke kjøtt, kan du bruke baksiden på en tung kjøkkenkniv. Ha litt hvetemel i en skål, egg i en annen skål, og griljermel i en tredje skål. Vend kjøttet først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm panne, og stek schnitzlene så de blir fine og gylne på begge sider. NB: Ikke ha for varm panne, og ikke snu kjøttet flere ganger.

 

Leave a Reply


 • Slank og frisk av 5:2 dietten?
  Forsker på den omstridte dietten. Mange som ønsker å gå ned i vekt har forsøkt seg på 5:2 dietten som går ut på å spise som normalt i 5 dager, for så å spise minimalt i to dager. Spørsmålet er hvor sunt det egentlig er å følge en diett som dette? Ny norsk studie publisert Akkurat dette har klinisk ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør og kolleger ved Oslo un […]
 • Grønn smoothie med karse og spinat
  Dyrk din egen forfriskende og sunne smoothie. Innlegget er hentet fra bloggen bloggen Lise von Krogh - Enkelt sunt og godt Å dyrke sine egne ingredienser er veldig kjekt og ferskere mat får du ikke når du kan gå ut på egen veranda eller hage og høste grønnsaker. Spinat og karse er to rasktvoksende grønnsaker du kan plante flere ganger i løpet av sesongen.  M […]
 • Ro ned kroppen med pilates
  En kort og deilig pilatesøkt. […]
 • Bramat tester kakemikser
  Like greit som hjemmelaget? […]

Siste tweets

Matbloggtoppen