Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/load.php on line 926

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/theme.php on line 2360

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Te med melk og sukker – Bra hverdag
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/3/b/brahverdag/www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Bra hverdag

Te med melk og sukker

Te med melk og sukker
Foto: Tine Poppe

Jeg er helt avhengig av te med melk og sukker. Jepp, du hørte riktig! En stoooor kopp te med med melk og sukker. Det første jeg gjør hver morgen er å lage meg verdens største kopp med rykende varm te, kutter opp et eple, og setter meg ned i senga og koser meg i noen minutter med deilig, akkurat passe søt te. Uansett når jeg må stå opp, om det så er klokken 04.00 for å rekke et fly, så er jeg helt avhengig av 5 minutter i senga med min faste te-med melk og sukker- morgenstund. For hver slurk jeg tar, kjenner jeg at jeg våkner litt og litt. Og dagen foran meg ser bedre og bedre ut.

Selvfølgelig burde jeg ha drukket teen uten sukker, men siden jeg spiser såpass lite sukker ellers, drikker jeg min gule lipton te med melk og sukker med god samvittighet. Ikke bare smaker det himmelsk, men jeg bare merker at kropp og sjel har godt av disse søte dråpene. En stor kopp te om morgen, og gjerne en kopp eller to til senere på dagen også. Blir det flere kopper, går jeg over til te uten sukker. Gjerne teer som smaker mye, som for eksempel Pukka te med chili.

Jeg begynte å drikke te med sukker for 7-8 år siden, da jeg som så mange andre hadde gått på en liten smell, og syns hver dag var et lite ork. Maten smakte sagmugg, jeg var kvalm og uggen, og slet med å få i meg nok kalorier. Etterhvert fant jeg ut at te med melk og sukker, på sengekanten, ga meg den lille blodsukkestigningen og det lille puffet som skulle til for å komme seg ut av sengen. Litt etter litt ble den daglige koppen med te på sengekanten ikke bare noe jeg gjorde for å klare å komme meg ut av sengen, men en rolig, deilig start på dagen.

Noen dager får jeg 5 minutter helt for meg selv (noe jeg må innrømme at er deilig), mens andre dager har jeg minsteungen i sengen sammen med meg. Disse 5 minutten er ikke bare deilige, men noe jeg tror gjør meg til et snillere menneske og en bedre mamma. Man skal altså ikke kimse av te med sukker!

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.