Torsk med aspargesbønner og beurre blanc

Foto: Cathrine Borchsenius

Det er ingen tvil om at fet fisk er sunt, men det er mye bra med mager fisk også. Som for eksempel torsk. Her er en av de beste torskerettene jeg vet om.

Torsk og annen mager fisk er ypperlige kilder til protein, jod og selen. Mager fisk inneholder dessuten svært lite miljøgifter. Ideelt sett bør vi derfor spise både fet og mager fisk hver uke.

Til fet fisk holder det ofte med en klatt med rømme ved siden av. Mager fisk krever en litt kraftigere saus. Denne oppskriften fant jeg på Trines matblogg da jeg lette etter en god saus som passet til torsk.

Det er massevis av smør i sausen, men sammen med en god porsjon fisk og mye aspargesbønner, er dette en rett du kan unne deg med god samvittighet. Ihvertfall en gang i blant:-)

I tillegg til å smake fantastisk, er denne retten nokså lett å lage. Særlig hvis du gjør som jeg, og forenkler originaloppskriften litt. Retten passer like godt til selskap som til de kveldene der du har lyst til å lage noe ekstra godt. Skal du ha gjester, så sjekk ut Trines versjon av denne oppskriften. Eller gjør det hakket enklere slik som jeg.

 

Torsk med aspargesbønner og beurre blanc

2 personer

  • Ca. 500 g torskefilet
  • Poteter
  • Rapsolje
  • Salt
  • Aspargesbønner

 

Beurre blanc

  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 ts sitronsaft
  • 125 g smør
  • 1 ts revet pepperrot
  • salt
  • pepper

 

Start med potetene. Skjær dem i båter, ha over olje og salt, og sett i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. Når potetene nesten er ferdige, legger du fisken i en smurt form, har på litt salt og pepper, og ovnsbaker fisken sammen med potetene i 10-15 minutter.

Kok opp lettsaltet vann til asparges, og start samtidig med å lage sausen.

Sausen lager du ved å ha hakket løk, sitronsaft og hvitvin i en liten gryte. Kok opp til nesten all væsken har fordampet. Ta litt og litt smør oppi, mens du rører rundt. Det er viktig at sausen ikke koker, for da vil den skille seg. Når alt smøret har smeltet, smaker du til med pepperrot salt og pepper.

Ha aspargesbønner i det kokende vannet, og la dem koke noen få minutter.

Nå skal både poteter, fisk, saus og asparges være ferdig. Legg det opp på to tallerkener, og nyt!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen