Torsk med aspargesbønner og gulrotsmør

Foto: Cathrine Borchsenius

Foto: Cathrine Borchsenius

Denne torskeretten passer like godt til hverdags som til søndagsmiddag, og er absolutt verdt å prøve ut!  

Som mange andre, spiser vi litt for lite fisk hjemme hos oss, men etter at vi la ut en artikkelBramat om hvor sunt det er å spise fisk, også hvit, ble jeg nok en gang bestemt på å ha fisk til middag minst 2 dager i uken. Og da mener jeg skikkelig fisk, ikke barnemiddager som fiskekaker og fiskeboller.

Denne oppskriften er vel strengt tatt ikke en oppskrift, men en fin måte å gjøre torskemiddagen smakfull for både barn og voksne. Sausen som egentlig ikke er noen saus, bare smeltet smør med gulrøtter i, er selvfølgelig ikke noe jeg anbefaler folk å bruke hver dag. Men når litt smeltet smør gjør at vi får i oss massevis av fisk og sunne grønnsaker, syns jeg det er helt greit. Det er noe med smør som gjør at fisk smaker ekstra godt:-)

Vi er så heldige at de forrige eierne av  huset vårt hadde satt inn en dampovn, så jeg damper fisken. Istedenfor å dampe, kan du bare ha den i stekeovnen med litt smør, salt og pepper på.

 

Torsk med aspargesbønner og gulrotsmør

4 porsjoner

ca. 800 g torskefilet

Aspargesbønner

5-6 gulrøtter

Meierismør

Amadinepoteter

Havsalt

 

Kok poteter og asparges i hver sin gryte. Kutt opp gulrøtter, og kok dem lett møre (noen få minutte). Hell av vannet, og ha over noen gode klumper med smør. La smøret smelte, slik at du får et «gulrotsmør».  Legg fiskefiletene i en form, og ha over litt salt, pepper, og evt. litt smør. Ha fisken i ovnen til den er ferdig, altså at den «skiver seg».

Leave a Reply


Siste tweets

Matbloggtoppen