Tunfisk og kikertsalat

Foto: Tine Poppe

Denne retten passer perfekt de dagene du trener sent og har lyst på noe godt som gir deg det du trenger av karbohydrater og proteiner etter treningsøkten. Og det beste av alt: Den tar maks 5 minutter å lage.

Jeg er ikke spesielt glad i å lage mat etter oppskrift, så hjemme hos oss blir maten som oftes til ved litt tilfeldig miksing av ulike ingredienser. Derfor syns jeg det alltid er litt vanskelig når jeg blir bedt om komme med forslag til oppskrifter til blader eller bøker. Jeg kan godt gi tips om god og sunn mat, men når det kommer til hvor mange gram, desiliter eller biter det skal være i disse oppskriftene, blir jeg plutselig litt i tvil.

Denne oppskriften lagde jeg til boken «Tren deg sprek, spis deg slank» som jeg har skrevet sammen med Jill Jahrmann. Siden oppskriften skulle stå i en bok, var jeg nødt til å skrive ned nøyaktige mengder av alle ingrediensene i denne salaten. Men, det er ikke dermed sagt at du for en hver pris må holde deg nøyaktig til denne oppskriften. Liker du ikke rødløk, så dropp det, og er du glad i tomater, så bruk gjerne dobbelt så mye tomater som det står i oppskriften.

Tunfisk og kikertsalat

1-2 porsjoner

1/2-1 boks kikerter
1/2- 1 boks/pose ruccolasalat
1/2- 1 avokado
5-10 skiver argurk
5-10 cherry tomater
5-10 sorte oliven
olje- og eddikdressing
Salt og nykvernet pepper

Kutt opp grønnsakene, bland med salat, tunfisk og kikerter, og pynt med noen oliven. Ha over litt dressing, og evt. litt salt og pepper. Spis gjerne en skive grovt brød ved siden av, særlig hvis du har trent.

Olje- og eddikdressing

1-2 ss eddik
3-4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk (kan droppes)
1 liten ts pepper
salt og pepper

Ha alle ingrediensene i et glass med lokk og rist godt, eller visp sammen med en gaffel.

Kilde: «Tren deg sprek, spis deg slank» Aschehoug forlag.

Leave a Reply


 • Slank og frisk av 5:2 dietten?
  Forsker på den omstridte dietten. Mange som ønsker å gå ned i vekt har forsøkt seg på 5:2 dietten som går ut på å spise som normalt i 5 dager, for så å spise minimalt i to dager. Spørsmålet er hvor sunt det egentlig er å følge en diett som dette? Ny norsk studie publisert Akkurat dette har klinisk ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør og kolleger ved Oslo un […]
 • Grønn smoothie med karse og spinat
  Dyrk din egen forfriskende og sunne smoothie. Innlegget er hentet fra bloggen bloggen Lise von Krogh - Enkelt sunt og godt Å dyrke sine egne ingredienser er veldig kjekt og ferskere mat får du ikke når du kan gå ut på egen veranda eller hage og høste grønnsaker. Spinat og karse er to rasktvoksende grønnsaker du kan plante flere ganger i løpet av sesongen.  M […]
 • Ro ned kroppen med pilates
  En kort og deilig pilatesøkt. […]
 • Bramat tester kakemikser
  Like greit som hjemmelaget? […]

Siste tweets

Matbloggtoppen